Šokirao sam se kada me je Janakopulos pozvao...

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.09.18. | 20:21

„Posle toga mi je bilo lako da izaberem Panatinaikos“, priznaje Kit Lengford

Povratak Kita Lengforda u elitni nivo evropske košarke iznenadio je mnoge, a posebno je njegov izbor izazvao dosta polemike.

Svojevremeno najbolji strelac Evrolige i jedan od najtraženijih šutera na Starom kontinentu izabrao je Panatinaikos za novu stanicu u karijeri i tako postavio atinskog giganta za jednu od najopasnijih ekipa u predstojećoj sezoni.

Izabrane vesti

Doduše, ništa od toga verovatno ne bi bilo da Lengfordu nije stigao poziv koji prosto nije mogao da odbije. Na drugoj strani žice bio je prvi čovek Panatinaikosa – Dimitris Janakopulos.

„Moram da priznam – šokirao sam se kada sam video da me zove Janakopulos. Uopšte ga nisam zamišljao kao takvog čoveka. Kada smo razgovarali, a šansa se ukazala za mene da dođem, jednostavno nisam mogao da odbijem. Bilo mi je lakše da izaberem Panatinaikos“, priznao je Lengford u razgovoru za Eurohoops.

Dvostruki osvajač prestižne nagrade Alonso Ford za najboljeg strelca Evrolige prošlu sezonu počeo je u redovima Šenžen Leopardsa, gde je beležio prosečno 16 poena. Po završetku takmičenja u kineskoj Superligi preselio se u Makabi Rišon, gde je potpisao kratkoročni ugovor. Na debiju protiv Bnej Herzlije skupio 20 poena, po pet skokova i asistencija, te dve ukradene lopte.

Sredinom jula potpisao je jednogodišnji ugovor sa Panatinaikosom i postao novo oružje Ćavija Paskvala.


tagovi

PanatinaikosKit Lengford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara