""
""

Spartakov komandant odbrane: Stop za Ninkovića i Daudu i možemo do boda na Marakani

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.13. | 18:23

Vladimir Kovačević se nada da Subotičani mogu da zaustave dvojicu najboljih igrača Zvezde, iskoriste neke slabe tačke crveno-belih i da se vrate neporaženi iz Beograda

Pod pritiskom moranja Crvena zvezda dočekuje Spartak Zlatibor Vodu u nedelju. Kiksevi protiv Donjeg Srema i Voždovca su već upalili alarm na Marakani i samo tri boda protiv Subotičana bi smirili situaciju. Međutim, gosti sa severa Bačke su često umeli da zagorčaju život crveno-belima. Na poslednjih pet međusobnih duela, Spartak je dva puta slavio i jednom igrao nerešeno na Marakani.

Izabrane vesti

Uloga autsajdera im ne gine, ali Zvezdine u poslednje vreme igre im daju za pravo da se nadaju nekom uspehu. Spartak je takođe bio u rezultatskom "kanalu", ali su pobede nad Napretkom i Partizanom sa Bumbarevog Brda u kupu, vratile poljuljano samopouzdanje Subotičanima. Jedan od aduta Spartaka biće i mladi štoper Vladimir Kovačević, koji je protiv Napretka stigao i da zatrese protivničku mrežu.
“I mi smo bili pod velikim pritiskom pred utakmicu sa Napretkom. Na svu sreću, pobedili smo, osvojili važna tri boda, vezali i pobedu u Kupu i sada se lakše diše. Maksimalno se trudimo da se oporavimo i odmorimo od tih mečeva i da na Marakani pokažemo kvalitet. Zvezda je favorit, ne samo protiv nas, već protiv svakog protivnika, ali ne idemo sa belom zastavom na Marakanu. Oni su pod velikim pritiskom, imaju slabije rezultate i nadamo se da ćemo iskoristiti neke od njihovih slabosti”, kaže Kovačević za MOZZART Sport.

Odbrana čiji ste deo će biti pod velikim pritiskom. Od koga vam preti najveća opasnost?
“Nadam se da ćemo golman Aleksić i mi iz defanzivne linije biti na visokom nivou i da će to biti dovoljno da ostvarimo rezultatski uspeh. Dauda je sa dva gola u kupu pokazao da je kvalitetan igrač. Nezgodna je za čuvanje jer je reč o igraču sa sjajnim atletskim sposobnostima. Ipak, mislim da nam je Ninković najveća pretnja. On je taj koji kvalitetnim loptama hrani saigrače i moraćemo da nađemo neki model da ga zaustavimo. Naravno tu su i Aca Kovačević u veznom redu, kao i Bajković koji brani na visokom nivou.”

Kakvim rezultatskim epilogom bi bili zadovoljni?
“Svakako da bi bili zadovoljni bodom. Na Marakani nijedan tim nije u situaciji da preti Zvezdi. Osim desnog beka Stevanovića, dolazimo kompletni i sa ambicijom da ostanemo neporaženi.”

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaVladimir Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara