""
""

SPREMAN ZA ČELSI: Mali Azar igra kao “veliki”, Janevski na debiju poražen od Briža

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.13. | 22:07

Varegem uz dva gola supertalentovanog brata zvezde Čelsija slavio u Lokerenu, Monsu ne pomaže ni smena Enca Šifa

Torgan Azar je definitivno nova zvezda belgijskog fudbala koji kao na fabruičkoj traci štanca talente. Mlađi brat mnogo poznatije zvezde Čelsija blista u poslednje vreme i polako prelazi put od talenta do igrača koji nosi svoj tim. Danas je postigao dva gola u gostujućem trijumfu od 4:2 nad Lokerenom i Zulte Varegem je zadržao treću poziciju na tabeli.

Izabrane vesti

Azar je posle četvrt sata igre otvorio meč preciznim udarcem sa nekih dvadesetak metara. U 47. minutu je duplirao prednost drugim golom na meču kada je izbegao ofsajd poziciju. Do kraja meča, oba tima su po dva puta tresli mrežu, ali Azarovi golovi su bili prevaga gostima da odnesu tri boda. Sa pet golova i šest asistencija, Torgan Azar je najkorisniji igrač belgijske Pro lige. Inače, on je već u vlasništvu Čelsija koji ga je kupio kad i starijeg brata, a u Varegemu igra na pozajmici.

Smena Enca Šifa sa trenerske funkcije nije pomogla Monsu. U debiju na klupi ovog kluba, bivši trener Crvene zvezde Čedomir Janevski poražen je minimalnim rezultatom od Briža. Opet je junak plavo-crnih bio raspucani Maksim Lestijen koji je došao do petog gola u poslednja četiri meča.

Istim rezultatom Genk je slavio protiv Mehelena i zadržao četvrtu poziciju na tabeli. Gent ni u trećem uzastopnom meču nije pobedio odigravši samo 1:1 sa Leuvenom. Gol Dalibora Veselinovića je bio dovoljan samo za utehu Vasland beverna u porazu u Kortrijku (2:1).

PRO LIGA – 9. kolo

Subota:
Lokeren – Zulte Varegem 2:4 (0:2)
/Harbaui 50, 85 penal – Azar 16, 48, Nesens 63, Malanda 72/

Genk – Mehelen 1:0 (1:0)
/Gorijus 51/

Ostende – Šarlroa 1:0 (1:0)
/Van Imshot 12/

Leuven – Gent 1:1 (0:1)
/Rujtinks 65 – Mareval 32/

Kortrijk – Vasland Beveren 2:1 (2:1)
/Santini 19, Kulibali 44 – Veselinović 23/

Mons – Briž 0:1 (0:1)
/Lestijen 3/

Nedelja:
14.30: Anderleht – Lirs
18.00: Serkl Briž - Standard


tagovi

Belgijačedomir janevskiDalibor VeselinovićEvropaGenkGentHeverleKlub BrižLokerenMaksim LestijenmonsŽupiler Pro ligaTorgan Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara