"Milan Senić"
"Milan Senić"

SRPSKI SINOVI: Kada neće Keln, hoće Bajer

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.13. | 14:26

Upoznajte Milana Senića, člana U16 selekcije Aspirinijdžija

 

Milan SenićMOZZART Sport predstavlja Milana Senića, fudbalera Bajer Leverkuzena, člana selekcije U16. Rođen je 11. jula 1997. godine u Segedinu, gde je njegov otac Branislav, rođeni Beograđanin, zasnovao porodicu sa suprugom Evom, državljankom Mađarske.

Izabrane vesti

Fudbalski talenat i znanje izdvajali su Milana od vršnjaka u Mađarskoj od malih nogu. Već sa šest godina počeo je da trenira u rodnom gradu, da bi posle desete godine otac Branislav dobio sa više strana dobronamerne savete da zbog Milana pronađe adekvatnu sredinu za njegovo fudbalsko školovanje.
"Prijatelji su mi rekli da su Segedin i Mađarska postali “plitak potok“ za ono što je Milan talentom nagoveštavao i da bi bilo bolje, ako imamo mogućnosti, da se preselimo u neku fudbalski razvijeniju zemlju. Dosta se slučajnosti u našim životima poklopilo, tako da smo se 2009. godine preselili u Nemačku", priča Milanov otac Branislav.

U malom mestu Lincu, na Rajni kod Bona, Milan je kao zvanično najbolji fudbaler Segedina u svom godištu krenuo od nule. Formu je održavao trenirajući u lokalnom Sent Katerinuju, a prvo veliko predstavljanje imao je u Kelnu.
"Jednom nedeljno Keln je organizovao probne treninge na koje dođe i po 100 novih klinaca da bi pokazali šta znaju. Milan je bio odličan tog dana, tako da su treneri odlučili da ga zadrže na daljim testiranjima. Prošao je pet krugova, da bi u poslednjem ostao sa još jednim dečakom u najužem izboru. Tada su se treneri odlučili za drugo dete, objašnjavajući svoj izbor time što Milan nije znao dobro nemački".

Kasnije će Milan vrlo brzo doći u priliku da se revanšira Kelnu na "stručnoj proceni", ali je pre toga morao da nastavi s dokazivanjem. Na preporuku učitelja fizičkog vaspitanja obreo se u Koblencu, gde je posle tri meseca treniranja počeo da igra. Od brojnih turnira s novom ekipom nije mogao da se zamisli bolji fudbalski izlog, a kada nešto vredi, onda ne ostaje dugo "na izvol’te".
"Moja supruga je četiri puta nedeljno vozila 50 kilometara u jednom pravcu do Koblenca. Trud je bio nagrađen onog trenutka kada su se javili Bajer Leverkuzen i Keln sa željom da potpišu ugovor s Milanom. Razmišljali smo malo i rešili da “zahvalimo“ Kelnu na pažnji. Imali smo jedno negativno iskustvo s njima, uz to Bajer se zaista nametnuo svojim superkorektnim stavom. Njihova akademija je jedna od najboljih u Nemačkoj, a dosta su učinili i oko naših zaposlenja".

U 2010. Milan postaje član Bajera i, ispostaviće se, jedan od lidera veoma talentovane generacije igrača Aspirindžija koja je dva puta bila nadmoćna u takmičenju Bundesliga – Zapad.

Ipak, fudbal često pokaže i svoje manje lepo lice, a Milan je imao tu nesreću da ga dobro upozna.
"Taman je bio izašao iz perioda lečenja od jedne teže povrede kad se dogodila nova. Morao je da završi na operaciji, pa će propustiti ostatak sezone. Na svu sreću, doktori su rekli da ništa nije strašno osim što će oporavak morati da potraje", zaključio je Branislav Senić.

LEVERKUZEN GAJI "TERMINATORE"

Sa 186 centimetra visine Milan deluje kao dečak spreman za borbu sa seniorima. Igra po desnoj strani u veznom redu i ističe se odličnom realizacijom. Pre dve godine sa 18 golova bio je drugi strelac ekipe. Prošle godine je njegov Bajer u konkurenciji Real Madrida, Mančester Junajteda, Ajaksa i Fajenorda osvojio turnir “Marveld Grenlo“, uz sedam pobeda i gol-razliku 16:0.


tagovi

Bajer LeverkuzenMilan Senićreprezentativni fudbalSrbijaSrpski sinovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara