"Uzbudljivo je bilo na Jeljenu"
"Uzbudljivo je bilo na Jeljenu"

Strast za moto–kros egzibicijama na Jeljenu kod Čačka

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.16. | 14:52

Za vikend je na stazi Jeljen nadomak Čačka vožena druga trka Otvoremog šampionata Srbije u moto–krosu

Uzbudljivo je bilo na JeljenuMožda najbolja moto–kros staza u našoj zemlji, Jeljen kod Čačka ugostila je juče najbolje motocikliste koji su snage odmerili u okviru druge trke Otvorenog šampionata Srbije u Moto–krosu.

Takmičenje najboljih kros motociklista iz Srbije, Slovenije, BiH i Makedonije posmatralo je preko dve hiljade gledalaca, koji su na raskvašenoj stazi imali priliku da u ekstremnim uslovima vide i na licu mesta se uvere zašto moto–kros spada u jedno od najpopularnijih motociklističkih nadmetanja.

Izabrane vesti

U klasi MX65, prvo mesto je osvojio Aleksa Milosavljević iz moto kluba Tanasko Rajić, a drugo i treće Petar i Filip Rajević, obojica iz Termorad AMSK Čačak.

U klasi MX85, prvi je bio Miodrag Stanojević, Pusta Reka, drugi Milić Zimonjić iz MK Tanasko Rajić, a treće jedina devojčica na takmičenju Teodora Radoičić iz MK Ere.

U klasi MX1 kroz cilj je prvi prošao Slovenac Teo Urbas, drugi prošlogodišnji šampion države Branko Antić, a treći Ričard Sagmajster.

Takmičarima nije bilo lako na raskvašenoj staziKada je reč o takmičarima klase MX2, lovorovim vencom se okitio Nenad Petrović iz MK tanasko Rajić, koji je odličnim tempom pobedio u obe trke u kojima je startovao. Drugi je bio makedonski takmičar Hristan Stanković, a treći motociklista iz BiH, Antonijo Čerkez.

Kod juniora, najbolji je bio Nenad Petrović iz Kraljeva, dok je čačanski motociklista Milan Stojanović bio najuspešniji po blatu i kiši.

U klasi MX3 koja okuplja takmičare preko 40 godina, prvi je bio Vitko Lang, do je drugo mesto zauzeo proslavljeni motociklista Gabor Sagmajster.

Vozili su i motociklisti koji imaju i više od 50 godina, pa je u ovoj klasi najbolji Dragiša Stanković iz Sagmajster tima.

Kada je reč o ekipnoj konkurenciji, najuspešnije su ekipe iz Čačka.

(Foto: Print Screen)


tagovi

Moto-krosGabor Sagmajster

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara