Suarez zna ko može da ga zameni u Barseloni

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.02.19. | 13:24

Da li će još jedan Urugvajac na Kamp Nou?

Barselonino planiranje budućnosti traje duže nego što mnogi misle.

Kupovine Frenkija de Jonga i Artura rešile su mnoge nedoumice u veznom redu, tu je i domaći proizvod Karles Alenja, sa Emersonom i Musom Vageom zajedno sa Nelsonom Semedom ne bi trebalo da bude brige za desni odbrambeni bok, dok bi ogromna investicija u Usmana Dembelea trebalo da obezbedi mir na levoj napadačkoj strani. Slična je priča i sa minimalnom investicijom u talentovanog štopera Žan Klera Todiboa, dok velika neizvesnost vlada oko Malkoma, koji je letos viđen kao dobra investicija, ali se dosad nije isplatio...

Izabrane vesti

Narednih meseci jedna od najvećih briga direktorskog trilinga Pep Segura – Erik Abidal – Ramon Planes biće pronalazak adekvatne zamene Luisu Suarezu. Urugvajac je ušao u ozbiljne igračke godine i dugo nema pravu alternativu u srcu napada. Poslednjih nedelja se s mnogo ozbiljnosti piše o tome da će Barselona na leto pokušati da pazari Luku Jovića od Ajntrahta iz Frankfurta, s tim da bundesligaš prvo mora da otkupi preostali deo ugovora srpskog golgetera od Benfike.

Međutim, Luis Suarez veruje da ima pravo rešenje za Barselonu u narednoj deceniji. Radi se o Seltinom centarforu od 50.000.000 evra – Maksiju Gomezu. Ima logike, pošto su Suarez i Gomez sunarodnici i saigrači iz reprezentacije.
“Razumem da klub traži 'devetku'. To je realnost za igrača koji je godinama unazad bio elitni napadač. Znam da Barselona želi da dovede mladog napadača. Jasno je, jer treba da uči od nas kako da se nosi s pritiskom kada si Barselonina 'devetka'. To nije nimalo lako. Pritisak raste svakog dana. I meni se to desilo. Kada odigram dve utakmice i ne postignem gol, odmah se priča kako mora nešto da se menja. Živim sa tim svakodnevno i treba biti dobro pripremljen. Uvek ću pokušati da pomognem“, kaže Suarez.

Za Suareza bi idealno bilo da to bude upravo Maksi Gomez.
“Možda se i to desi. Otkako je došao u ligu konstantno raste kao igrač. Već sada je velika 'devetka'. Poseduje veliku ambiciju, napreduje tehnički, ponašanje na terenu je sve bolje, dobija manje kartona. Razgovarao sam s njim i uvek sam tu da s njim podelim svoja iskustva“.

Još od prošlog leta u španskim medijima kruže spekulacije o mogućem povratku Nejmara i njegovom otvorenom flertu sa bivšim klubom...
“Šteta što ga povrede odvajaju od terena i igara na najvišem nivou. Znam da je u Parizu srećan, a svaka odluka koju bude doneo biće njegova i ljudi iz PSŽ. Ako bi hteo da se vrati u Barselonu, mi ćemo ga čekati raširenih ruku jer svi želimo da budemo okruženi najboljim igračima“.

Priznao je Suarez da mu teško pada što Filipe Kutinjo prolazi kroz teške momente u Barseloni...
“Kada si u Barsi moraš da budeš svestan života sa mnogim velikim stvarima, pre svega sa pritiskom. Uvek stajem u zaštitu svog saigrača, jer je potrebno vreme kako bi neko sazreo. Moraš da naučiš da rasteš i snađeš se i u najtežim situacijama. Na teren ne sme da izlazi s mislima da je jedan od najskuplje plaćenih fudbalera u istoriji fudbala, već da razmišlja samo kako može da napreduje i bude bolje. Poznajući Kutinja, znam da će se izvući“.

Foto: Reuters


tagovi

Maksi GomezLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara