"Slavlje fudbalera Donjeg Srema"
"Slavlje fudbalera Donjeg Srema"

SUPERLIGA: Proleće stiglo u Vojvodinu, Nišlije do pobede u nadoknadi

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.13. | 16:26

Spartak i Donji Srem upisali prve pobede u drugom delu sezone. Slavlje i u BSK-u, OFK-u i Radničkom

 

Slavlje fudbalera Donjeg SremaProcvetala Panonska nizija! Spartak i Donji Srem upisali su prve prolećne pobede u Superligi pošto su u 20. kolu Superlige savladali Novi Pazar, odnosno Javor.

Izabrane vesti

Tri boda su odneli i BSK, OFK Beograd i niški Radnički, koji su minimalcima od 1:0 precrtali Rad, Slobodu i Smederevo.

Meč koji će se svakako najduže pamtiti igrao se u sportskom centru Suvača u Pećincima obzirom da je Donji Srem konačno dočekao da u svom mestu ugosti timove iz Superlige. Domaća publika imala je šta da vidi pošto je Donji Srem slavio sa uverljivih 3:0 (1:0) i udaljio se od zone ispadanja.

Junak meča bio je Miloš Josimov, koji je u 35. minutu načeo goste iz Ivanjice da bi potom namestio naredna dva pogotka Nemanji Lakić-Pešiću i Radetu Kruniću.
"Hoćemo stadion", orilo se Suvačom što najbolje oslikava želju stanovnika Pećinaca da elitu gledaju kod kuće, a ne u Novom Sadu.
"Pokazalo se da nije isto igrati kod kuće i na strani. Poznajemo ovaj teren i to nam je sigurno pomoglo. Međutim, imali smo i dosta sreće. U prvom poluvremenu Nemana Belić je odbranio jedan zicer, a Onjilo je sa pola terena pogodio prečke", sumirao je utiske Bogić Bogićević posle meča u kojem su njegovi puleni prekinuli post od čak pet mečeva bez gola?

Ipak...
"Golove su dali bekovi i štoperi. Ne oni koji su trebalo to da urade", rekao je šef struke Donjeg Srema.

Javorov Mladen Dodić mogao je samo da čestita rivalu na boljoj igri.
"Kada izgubite sa 3:0 morate da priznate da je protivnik bio bolji. Kaznili su skoro sve naše greške, a mi njihove nismo. Nismo bili dovoljno agresivni kao u prethodnim utakmicama. Nijednom do sada nismo izgubili sa više od gola razlike, a danas... Loš uvod u tri utakmice koje ćemo odigrati u narednih sedam dana. Moramo da se vratimo u rezultatsku formu iz prvog dela sezone. Još par loših rezultata bi mogli da nas dovedu u borbu za opstanak".

Ubedljiv je bio i Spartak, koji je na potopljenom terenu Gradskog stadiona u Subotici savladao Novi Pazar sa 2:0 (1:0).

Prvi gol, njegov osmi prvenstveni u sezoni, postigao je Đorđe Despotović, da bi Vladimir Torbica sa penala u 73. minutu krunisao trijumf Subotičana.

Trener Golubova Petar Kurćubić bio je zadovoljan osvajanjem celog plena.
"Veoma važna pobeda posle lošeg otvaranja drugog dela prvenstva. Loš teren i dug period bez utakmica doveli su do toga da danas odigramo lošije. Utakmicu smo dobro otvorili imali nekoliko šansi,postigli gol i kontrolisali utakmicu".

Pomoćni trenr Pazaraca Izet Ljajić donekle je bio zadovoljan igrom svoje ekipe, ali ne i rezultatom na ovom meču, a nije propustio ni da pohvali domaći tim, koji je po njemu više želeo pobedu.

Najviše drame bilo je u Smederevu gde su Oklopnici kažnjeni za propuštene šanse kada je Vladan Binić na pas Petra Škuletića u 91. minutu pogodio za vrednu pobedu i odneo bodove u Niš.

"Četvrta pobeda u nizu... Mislim da nam to nije uspelo 30 godina", pohvalio se, sa punim pravom, trener Radničkog Saša Mrkić.
"Dobra igra Smedereva, ali smo znali da primaju golove u poslednjim minutima, pa smo se opredelili za kontranapade i čekali svojih pet minuta", dodao je Mrkić.

Miloš Velebit iz Smedereva gotovo da nije mogao da veruje da je njegova ekipa ponovo poklekla pred sam kraj.
"Ovo se graniči sa neverovatnim. Već po ko zna koji put bodove gubimo u poslednjim sekundama", 

Verovali ili ne – četvrta uzastopna pobeda ekipe koja je pola pripremnog perioda provela u štrajku!

Slavlje fudbalera OFK BeogradaKasni gol je doneo radost i u svlačionicu OFK Beograda, koji je zahvaljujući Nikoli Vasiljeviću u 87. minutu slomio otpor užičke Slobode.

BSK je slavio zahvaljujući Nenadu Jovanoviću u 35. minutu, dok su sve nade Rada da će barem do remija pale u vodu kada je Saša Jovanović u 53. morao van terena zbog prekršaja u trenutku kada je bio poslednji igrač odbrane.

SUPERLIGA – 20. kolo:

OFK Beograd – Sloboda 1:0 (0:0)
/Vasiljević 87/

Spartak – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Despotović 23, Torbica 73pen/

BSK Borča – Rad 1:0 (1:0)
/Jovanović 35/

Smederevo – Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Binić 91/

Donji Srem – Javor 3:0 (1:0)
/Josimov 43, Lakić-Pešić 64, Krunić 83/

18.00: Crvena zvezda – Radnički 1923
19.00: Jagodina – Vojvodina

Nedelja:
15.00: Hajduk Kula - Partizan

(FOTO: Star Sport, fkspartakzlatiborvoda.com)


tagovi

BSK Borčadonji sremJavorMiloš JosimovNovi PazarOFK BeogradRadRadnički Nišsloboda užiceSmederevoSrbijaSuperligaVladan Binić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara