"Dušan Trbojević"
"Dušan Trbojević"

Trbojević i Spasić isključeni iz Partizana zbog verbalnog delikta

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.12.16. | 20:09

Crno-beli biraju dva nova člana Skupštine

Dušan TrbojevićDragoljub Vukadinović i Ostoja Mijailović proletos, a Dušan Trbojević i Igor Spasić ove zime. Kao u stihovima, princip je isti, sve su ostalo nijanse, tako se i Partizan vodio u slučaju ljudi za koje je procenio da su narušili ugled crno-belih. Posle nekadašnjeg potpredsednika i člana Upravnog odbora kojima se na teret stavljao sukob interesa, članstva iz kluba lišeni su i dugogodišnji šef skaut službe i trener mlađih kategorija.

Po prijavi Vladimira Vuletića, aktuelnog potpredsednika, Disiplinska komisija Parnog valjka je odlučila je da iz članstva isključi i Trbojevića i Spasića. U obrazloženju prijave navedeno je da su njih dvojica "kontinuirano, u više štampanih i elektronskih medija isticali izjave koje su narušile ugled FK Partizan".

Izabrane vesti

U obrazloženju jednoglasnog donetih odluka, Disciplisnska komisija Partizana je taksativno nabrojala članove Statuta koje su Trbojević i Spasić prekršili. Neki od njih su: "dužnost da sarađuje sa drugim članovima kluba, poštuje sportske i etičke principe, učestvuje u aktivnostima kluba, poštuje njegova opšta akta, čuva sportski duh i ugled..."

Odluke o isključenju Dušana Trbojevića i Igora Spasića, koji su tokom izbora za predsednika otvoreno podržavali Nenada Bjekovića, donete su 2. decembra, ali su se obojica, u predviđenom roku, žalila Upravnom odboru, kao drugostepenom organu. Ukoliko rukovodeće telo odbaci njihove žalbe, ostaće upražnjena dva mesta u Skupštini Partizana, pa će, najkasnije do 17. februara, dokad će biti održano sledeće zasedanje, biti izabrani i novi članovi tog tela.

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanDušan Trbojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara