"Čekajući novi posao..."
"Čekajući novi posao..."

Trenerska vrteška: Kiza, Dragi, Sakić, Milanović...

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.17. | 10:01

U Spartaku razočarani, Napretku propao prvi pik zbog ugovora sa Milanom, Zemun čeka rešavanje budžeta

Čekajući novi posao...Crvena zvezda je sve dogovorila sa Vladanom Milojevićem, Partizan je na dobrom putu da vrati Miroslava Đukića, a osim večitih rivala, pitanje trenera u letnjim danima rešava i veliki broj ostalih superligaša. Sa dobrim izgledima da jedno po jedno skida s dnevnog reda.

Kako sad stvari stoje, najbliži novom poslu je Zoran Milinković. Nekadašnji šef struke Partizana nalazi se u poodmaklim pregovorima sa Radničkim iz Niša, pošto je propala ideja da na „Čair“ stigne Dragan Antić Recko iz vranjskog Dinama. Sportski žurnal uverava da je načelni dogovor uprave Radničkog sa Milinkovićem postignut i da ga od promocije dele samo detalji.

Izabrane vesti

Podsetimo, Milinković je bez posla od marta prošle godine, kad je napustio kiparski Anartozis, a osim Partizana, u Srbiji je vodio, od klubova elitnog ranga, Vojvodinu, Voždovac, OFK Beograd i Spartak.

Dragi KanatlarovskiA upravo Spartak se nalazi na dobrom putu da umesto Rusa Andreja Černišova na klupu postavi Dragija Kanatlarovskog. Makedonski stručnjak, u sezoni 2013/2014 već oproban u ulozi glavnokomandujućeg, prvi je pik kluba sa severa Bačke posle neuspele misije angažovanja Milana Obradovića, kome je Fudbalski savez Srbije poverio budućnost mlade reprezentacije.
I dalje ne mogu da verujem šta nam je Obradović uradio. Odavno smo dogovorili njegov dolazak, mesec i po dana pratili zajedno pojedine fudbalere, čak i sa nekoliko njih dogovorili saradnju. Pozivao sam se u razgovorima i na njegov pristanak. Na kraju, ispao sam smešan, ponovo sam zvao iste te fudbalere i objašnjavao im da dogovor ostaje. U celoj priči, samo nam nedostaju magareće uši“, razočaran je Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka, koji za Žurnal imenovanje novog trenera najavljuje „do sredine naredne sedmice“.

Malo duži rok dao je sam sebi Marko Mišković, predsednik Napretka, tragajući za rešenjem posle odlaska Vuka Rašovića u Saudijsku Arabiju. Činilo se da će na klupi Ljubinko Drulović, pominjali su se stidljivio Saša Nikolić i njegov imenjak Štrbac, a poslednji - tačnije prvi pik - bio je Nenad Sakić. Bivši strateg Kruševljana, koji je bio pomoćnik Siniši Mihajloviću u reprezentaciji, Sampdoriji i Milanu, čeka da mu istekne ugovor sa Rosonerima, zbog čega nije realno da se vrati u svoj klub.
Jedino što mogu da obećam je da ćemo imati novog trenera do 10. juna. Pregovori sa Sakićem su bili maltene završeni, sad je sve ponovo otvoreno i više je kandidata u igri“, napomenuo je Mišković.

U ovom trenutku nejasno je i ko će predvoditi Zemun u prvoj povratničkoj sezoni u Superligi. Milanu Milanoviću, zaslužnom za povratak Gornjovarošana u elitu, istekao je ugovor 1. juna, međutim, očekuje se da plodonosna saradnja bude nastavljena.
U dugovoru sa klubom, čekamo rešavanje budžeta za narednu sezonu. Nadam se da će uspešno da bude završeno i da sa proverenim snagama čekamo jesenje okršaje protiv Partizana, Zvezde, Vojvodine... Ukoliko ostanem, prvi zadatak biće osveženje ekipe za jača iskušenja od prvoligaškog ranga“, precizirao je Milanović za Sportski žurnal.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Dragi KanatlarovskiMilan MilanovićNapredak KruševacNenad SakićRadnički NišSrbijaSuperligazemunZoran Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara