""
""

Trojica igrača Olimpije postigli čak 75 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobedi Solnok!

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.15. | 21:12

Igokea iznenadila Cibonu u Zagrebu

Izgleda da su svi snovi Olimpije da može da se ušunja u plej-of Jadranske lige ove sezone - gotovi! Java je stigla, a iz sna su ih trgli kočoperni Mađari, ekipa Solnoka. Bila je ekipa iz Slovenije tako blizu a tako daleko u ovom meču. Na kraju regularog period vodili su sa 90:87, ali ih je Majkl Li presekao trojkom i doneo svom timu produžetke. 

U produžecima je viđena skroz druga priča, Mađari su odigrali sasvim solidno i držali prednost sve vreme. Na taj način su došli do pobede od 106:99, koja je mnogo više zabolela goste, nego što je donela sreće Solnoku.

Izabrane vesti

Najefikasniji u ekipi domaćina bio je već po navici David Vojvoda sa 21 postignutim poenom i uz 40% šuta za tri, a pratio ga je junak domačih Majkl Li sa 18 poena i jednom asistencijom. Miljan Rakić je dodao 16 poena a Strahinja Milošević 11.

U Olimpiji potpuno drugačija situacija. Tri košarkaša dala su neverovatnih 75 poena! Klemen Prepelič postigao je 30, Alen Omić dao je 29 i Marko Marinović je dodao 16 za neverovatan zbir ova tri igrača. Još su se samo dva igrača upisala u igru, i to je najveći razlog za poraz tima iz Ljubljane i brigu Aleša Pipana.

Cibona je u još jednom duelu 24. kola Jadranske lige doživela poraz od Igokee, rezultat je bio 81:78 za goste. Najkorsniji igrač u timu iz Republike Srpske bio je Tomas Hejslip sa 23 data poena, a iz redova Cibone pratio ga je Ante Žižić sa 19 poena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SolnokSlovenijaOlimpijaMajkl LiMađarskaKlemen PrepeličJadranska ligaEvropaAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara