""
""

U Srbiji se igra najbolji futsal na Balkanu: Ekonomac deklasirao zagrebački Nacional!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.16. | 23:15

Sjajan početak turnira UEFA futsal kupa u Kragujevcu

Ko je večeras došao u halu Jezero, nije zažalio. Uživao je u futsal majstorijama i mogao da vidi na delu najbolji tim u ovom delu Evrope - kragujevački Ekonomac!

Izabrane vesti

Srpski šampion je u prvom kolu grupe UEFA futsal kupa deklasirao hrvatskog šampiona Nacional sa 5:1 i tako na fenomenalan način otvorio turnir. S obzirom da je reč o dva najjača kluba na Balkanu u poslednoj deceniji, ovako ubedljliva pobeda srpskog ima posebnu težinu.

Predvođen najkvalitetnijim hrvatskim futsal igračima, najboljim slovenačkim futsalerom Rokom Mordejom, azerbejdžanskim Brazilcem Amadeuom, Nacional je izdržao tek pet minuta kada je Borisov pogotkom najavio slavlje Ekonomca. Na poluvreme se otišlo sa tih 1:0, a već na početku drugog dela igre je Novak izjednačio rezultat. Borisov je u 39. minutu upisao asistenciju, a Valenko opet doveo domaćina u vođstvo i Nacionalu više nije bilo spasa. Treba istaći i sjajnog Momčilovića na golu srpskog šampiona koji je u nekoliko navrata branio zicere gostima. U 38. minutu je Ekonomac zadao dupli udarac. Na 3:1 je povisio Matijević, a nekoliko sekundi kasnije kapiten Rnić pogodio za 4:1. U poslednjem minutu je Borisov postigao drugi gol na meču.

Ovom pobedom je ekonomac praktično obezbedio jednu od prve dve pozicije u grupi i plasman među 16 najboljih u Evropi. U prvom meču grupe je beloruski Lidelmaš savladao Atinu 90 rezultatom 3:1. Ekonomac sutra igra protiv Grka, dok će Nacional tražiti prvu pobedu protiv beloruskog predstavnika i verovatno je to ključni meč u borbi za drugu poziciju. 


tagovi

SuperligafutsalEkonomac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara