"Detalj sa meča Spartaka i Vojvodine"
"Detalj sa meča Spartaka i Vojvodine"

U Subotici grme: Veliki skandal, krađa bodova u Novom Sadu (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.13. | 19:40

Pre nego što pomislite – nije reč o sudiji, već o navodno nekorektnom potezu Vojvodine

Detalj sa meča Spartaka i VojvodineVečita dilema na koju verovatno niko nema pravi odgovor. Ali, retko smo mogli da o ovom pitanju diskutujemo i na domaćem primeru. Duel Vojvodine i Spartaka u trećem kolu Superlige konačno nam je pružio tu šansu.

O čemu se radi?

Izabrane vesti

Vojvodina je do pobede stigla zahvaljujući pogotku Petra Škuletića u sudijskoj nadoknadi, ali su u gostujućem timu pobesneli zbog toga što Lale nisu izbacile loptu dok je Vladimir Kovačević povređen (ili "povređen") ležao na travi Karađorđa.

Spartak je zbog toga uložio žalbu i na suđenje.
"Nije nam dozvoljena zamena igrača u 4. minutu nadoknade pri povredi našeg igrača koji je ležao na terenu i pored signalizacije četvrtog sudije, glavnom u prekidu igre. U momentu zahtevanja zamene rezervni igrač je bio spreman za ulazak u igru, koji je stajao pored 4. sudije na predviđenom mestu za zamenu igrača. Iz te akcije primili smo gol", obrazložili su zahtev Subotičani, dok su na zvaničnom Tviteru profile priložili i video snimak cele situacije uz komentar na engleskom: "Krađa bodova u sudijskoj nadoknadi, veliki skandal u Novom Sadu".

Novosađani se, naravno, brane tvrdnjama da su igrači Spartaka sve vreme pokušavali da iznađu način da odugovlače, a valja podsetiti da su ih za iste postupke krivili i u Slobodi posle prvog kola.

E sad, ko je u pravu? Teško da će se narod složiti po ovom pitanju. Podsetićemo samo da je legendarni Fabio Kapelo dok je bio u Juventusu zabranio igračima da izbacuju loptu iz igre kada je neko od rivala na travi, a sličnog stava su i mnogi drugi veliki treneri poput Aleksa Ferguson.

Uostalom, odavno je viteštvo iščezlo iz profesionalnog fudbala. Važan je samo rezultat. Ili ne mislite tako?

(FOTO: Star Sport, Filip Bakić)


tagovi

previjanjeSrbijaSuperligaVladimir KovačevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara