"Miroslav Đukić"
"Miroslav Đukić"

Đukić o lekcijama koje moramo da naučimo: Najveći si Srbin ako bodriš svoj tim, a ne blatiš drugi

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.11.17. | 13:34

„Igraće Partizan onako kako mu istorija nalaže“, kaže trener crno-belih pred duel sa Skenderbegom

Miroslav ĐukićViše od sporta. Zategnuti politički odnosi, prošlost koja opominje, nezapamćen incident prilikom suadra reprezentacija Srbije i Albanije su jedno, ali fudbal - taj čarobni sport koji ume da nadmaši i politiku i odnose - nešto sasvim drugo.

Sutra veče u Humskoj igraće se fudbal. Bar bi tako trebalo da bude kad se sastanu Partizan i Skenderbeg, pa nek’ na terenu - a ne na tribinama ili ne daj Bože iz vazduha, opet - padne odluka ko ima veće šanse da prezimi pod kapom UEFA. To, da se igra samo fudbal, a ne misli na politku i prošlost je centralna poruka koju je sa stadiona crno-belih u etar poslao Miroslav Đukić, strpljivo odgovarajući ne samo na pitanja srpskih, već i albanskih novinara uoči četvrtog kola Lige Evrope.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 6503 --->>> Partizan - Skenderbeg 1 (1,55), X (3,90), 2 (6,50)

Izlaganje je počeo čisto sportskim motivima, jer bi tri boda na početku druge polovine takmičenja značajno primakla Parni valjak mogućnosti da prvi put posle 12 godina dočeka proleće na međunarodnoj sceni.
Pred nama je jedno od dva finala kod kuće za plasman u dalju fazu takmičenja. Samo nam pobeda odgovara i nju ćemo tražiti. Igraće Partizan onako kako uvek igra, kako njegova istorija nalaže. Biće ofanzivan od početka“, nacrtao je nekadašnji reprezentativac skicu svog tima u četvrtom kolu Grupe B.

Đukić i Zoran TošićA onda se suočio sa pitanjima albanskim reportera koji su došli da izveštavaju sa meča: da li očekujete probleme, iako znamo da su sve mere predostrožnosti preduzete?
„Ne, nikome od nas nisu potrebni problemi. Neophodan nam je fudbalski spektakl, veliki meč, jer  želimo da se priča o fudbalu. Ni o čemu drugom. Na ovim prostorima nam problemi više nisu potrebni, sad je vreme da se zbližimo, da fudbal odluči ko je bolji, da pričamo o njegovoj lepoti, jer zbližava“.

Znače li vam više tri boda ili potreba da uzvratite gostoprimstvo Albancima?
„I jedno i drugo. Hteo bih da istaknem kako smo lepo primljeni u Tirani i u Elbasanu. Nadam se da ćemo se revanširati gostima“.

Da, međutim mnogima su u sećanju dešavanja iz 2014. kad je meč kvalifikacija za Prvenstvo Evrope prekinut zbog provokacije dronom i kasnije reakcije beogradske publike na taj skandalozan čin Albanaca?
„Mi se nadamo da će na terenu biti fer i sportska borba. Nesportskim detaljima nije mesto na stadionu. Verujem da smo naučili lekcije i da je vreme da se okrenemo normalnim stvarima. Apelujem na publiku da fer navijanjem pomogne Partizanu“.

Dobro raspoloženje u HumskojĐukiću je zatim, od strane srpskih novinara, postavljeno pitanje „da li se plašite provokacije nalik onoj sa dronom“ na koje je odgovorio poentirajući direktno u metu:
Hteo bih da naglaism jedno: najveći si Sribn i partizanovac ako bodriš svoju ekipu, a ne ako vređaš i omalovažavaš protivnika. Nadam se da provokacija neće biti. Imamo smo hiljade lekcija koje nas nigde nisu dovele. Ako nas UEFA opet kazni zbog ružnog skandiranja onda vodite svoj tim u propast. Trebalo bi da volimo našu Srbiju i svoj Partizan, a ne da blatimo rivala“.

--->>> Ulazimo u sam finiš, večiti mogu dalje: Zvezda i Partizan prolaze grupu Lige Evrope - kvota 4,50!
--->>> Partizan: Još ima ulaznica za Jug
--->>> Poruka mira Vladimira Stojkovića: Grobari, budite normalni, ne vređajte Albance (VIDEO)
--->>> Vazura: Ko bude ružno skandirao Albancima leti sa stadiona za pet minuta

Za reč su se, u međuvremenu, ponovo javili Albanci pitanjem kako trener crno-belih komentariše kaznu koju je UEFA odrezala Skenderbegu zbog loše organizacije susreta sa Parnim valjkom u Elbasanu (60.000 evra i meč pred praznim tribinama protiv kijevskog Dinama).
„Imamo iskustva, i mi smo nekoliko puta sankcionisani. Nadam se da smo na primeru Skenderbega naučili i da nećemo napraviti grešku kao njihova publika. Dajte da pomognemo Partizanu fer navijanjem, ne nesportskim. Ne želimo da nas UEFA ponovo kazni“.

Postoji li igrač Skenderbega kog se pribojavate?
„Reč je o dobroj ekipi, svaki pojedinac može da bude opasan u nekom trenutku“.

Vaš kolega Iljir Daja će izvesti tim s tri napadača?
„Igrao je i u Elbasanu tako, mislim da ni ovde ništa neće menjati“.

A vi, hoćete li upariti Leandrea Tavambu i Ognjena Ožegovića, jer su protiv Dinama dali po gol, ili ćete na teren poslati samo jednog od njih?
Moguće je da igramo s dva špica, a jednim i sa polušpicem. Rotirali smo ih, probali oba sistema, videćemo“ zagonetan je Miroslav Đukić, kome planove kvari iznenada povreda Sjedube Sume.

BILO BI DOBRO DA DINAMO SLAVI U ŠVAJCARSKOJ

Istovremeno kad i meč Partizan - Skenderbeg igra se i drugi susret četvrtog kola Grupe B Lige Evrope, Jang Bojs - Dinamo Kijev.
Za nas bi bilo idelano da Ukrajinci pobeđuju sve, da nam tako olakšaju put, međutim, o rezultatu dzuela u Bernu mislićemo tek kad se završi utakmica u Beogradu. Ipak je naša glavna bitka ovde“, ocenio je Miroslav Đukić.

TABELA GRUPE B LIGE EVROPE

(FOTO: Star sport)


tagovi

Liga EvropeMiroslav ĐukićFK PartizanSkenderbegSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara