""
""

VRC na nemačkom tenkovskom poligonu

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.16. | 12:32

Pod točkovima VRC majstora od danas do nedelje pršti asfalt i beton nemačkog vojnog poligona i seoskih puteljaka

Danas pod punim gasom startuje nemački ADAK reli! Sve će biti drugačije za Ožijea, Mikelsena i kompaniju. Ovoga puta nema makadama, nema ničega pod točkovima sem kvalitetnog nemačkog asfalta i betona sa tenkovskog poligona…

Inače ADAK reli je sasvim specifičan deo VRC takmičenja koji zahteva potpuno drugačija podešavanja automobila od uobičajnog za makadamske puteve. To znači da ćemo gledati automobile opremljene sa širokim gumama, većim kočnicama, ali i niskim ogibljenjem koje omogućava veće brzine na klasičnim putevima.
“Ovo je vrlo izazovan reli, vrlo brz i sa mnogo različitih karateristika. Uzbudljivo je voziti u vinogradima, ali je vrlo usko sa puno ukosnica i oštrih krivina. Vojni tereni su vrlo nezgodni, osobito na mokrom kolovozu, tako da je važno izbeći greške”, rekao je Dani Sordo, vozač Hjunaija koji je 2013. godine već prolivao šampanjac na nemačkom reliju.

Izabrane vesti

Mati Latval takođe se slaže kako je za pobedu na ovom takmičenju potrebno puno preciznosti i dosta strpljenja. Za njega je ključ uspeha dobro vreme na vojnom poligonu koga zovu Pancerplate.
“Pancerplate je zaista težak ispit, jer postoji sedam različitih vrsta podloge na tom brzincu. Od novog betona, preko starog, pa zatim veoma poroznog, grubog betona, pa čak i asfalta. Morate se navići na ove uslove”, rekao je Latval.

 (FOTO: Action Images)


tagovi

WRCSebastijan OžijeMati LatvalDani Sordo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara