""
""

VRC Poljska: Mikelsen zaplesao pobednički ples u uzbudljivom finišu relija

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.07.16. | 11:01

Sebastijan Ožije i dalje vodi u VRC reli konkurenciji, iako je Andreas Mikelsen uspeo da napravi preokret, i zahvaljujući jakoj kiši preotme pobedu od sve do samog kraja odličnog Oto Tanka

Andreas Mikelsen uspeo je da napravi iznenađenje i osvoji 73. VRC reli u Poljskoj. Međutim, Oto Tank je celog vikenda bio u vođstvu, ali kada se već mislilo da će doći do prve VRC pobede, počela je jaka kiša. Tank je tada počeo da posustaje, izgubio je 40 sekundi na predzadnjem specijalnom ispitu, pa mu je izmakla toliko željena pobeda.

Izabrane vesti

Sve u svemu Mikelsenu je prijala jaka kiša, koja je u trenu stvorila klizav kolovoz. Zahvaljujući njoj, on je zaradio 26,2 sekunde prednosti, i tako preoteo poljske lovorike.

Hajden Padon je u generalnom poretku nakon poslednjeg specijalnog ispita zauzeo treću poziciju sa 28,5 sekundi zaostatka, četvrti je bio Nojvil, a peti Latval.

Na kraju vredno je spomenuti da je aktuelni VRC lider, Sebastijan Ožije odneo pobedu na poslednjem brzincu i osvojio tri boda bonusa. Latval je bio drugi, što mu je donelo dva boda, dok je Nojvil zaradio jedan poen.

U generalnom plasmanu VRC svetskog relija i dalje vodi Sebastijan Ožije sa 143 osvojena boda, drugi je Andreas Mikelsen sa 92, dok se na trećem mestu nalazi Hajden Padon koji ima 72 poena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VRCSebastijan OžijeOto TankMati LatvalHajden PadonAndreas Mikelsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara