Zašto Premijer liga neće VAR? Ostali smo u mračnom dobu

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.11.18. | 13:04

Mark Hjuz podigao glas

Serija A i Bundesliga žive s novitetima već drugu sezonu, Liga 1 i Pirmera su je uveli od ove, Liga šampiona razmatra da li da to uradi od naredne ili već na polovini takamičenja da uskoči u voz, dok se jedino Premijer lige opire i ne želi VAR na svojim terenima.

Englezi su uveli video-tehniologiju, primenjuju je u situacijama kad valja razaznati da li je lopta prešla gol-crtu ili ne, međutim, VAR ne žele, iako je isti doneo veliki pomak kad je pravda u pitanju i na poslednjemu Mundijalu. A sve je više zagovornika ideje da se taj sistem primeni i na Ostrvu. Posebno što tamošnje sudije ne mogu da se pohvale nekim specijalnim znanjem, o čemu svedoči činjenica da ih nije bilo na Prvenstvu sveta u Rusiji.
Bio sam iznenađen početkom sezone kada sam saznao da VAR neće biti uveden ove godine u Premijer ligi. Mislim da su mnogi bili iznenađeni poput mene. Svi drugi su ga brzo prihvatili, nešto slično postoji i u drugim sportovima. A iz nekog razloga Premijer liga je ostala u mračnom dobu“, prokomentarisao je Mark Hjuz, trener Sautemptona koji je u subotnjem duelu sa Vortfordom, pri rezultatu 1:0 zakinut za gol Čarlija Ostina, da bi do kraja gosti poravnali rezultat.

Izabrane vesti

FOTO: Action images


tagovi

Mark HjuzVAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara