""
""

Zvezda igra drugu ligu

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.09.16. | 09:35

Čelnici nekadašnjeg šampiona Evrope ipak odlučili da klub nastupi u drugoj Jadranskoj ligi u vaterpolo jer su ekipu potrebne jake utakmice

Vaterpolo klub Crvena zvezda ove sezone ipak će se takmičiti u A2 regionalnoj ligi. Beograđani su pre šest meseci zbog odluke da igraju sa Aksentijevićem, Draškovićem i Kljajevićem, kojima nije bio dozvoljen nastup, isključeni iz takmičenja. Nekadašnji evropski prvak je na zvaničnoj tabeli bio poslednji sa minus šest bodova i morao je da se preseli u niži rang.

Izabrane vesti

Upravni odbor RVL nije prihvatio predlog VSS da Radnički, koji je odustao od takmičenja, zameni Crvena zvezda. Zato će se u eliti takmičiti devet klubova: Partizan, Vojvodina, Jug, Primorje, Jadran Split, Mornar, Mladost, Budva i Jadran HN.

Prvi čovek crveno-belih Viktor Jelenić istakao je da klub ima interes da se takmiči u drugom rangu regionalnog takmičenja.
“Potvrdili smo da ćemo da igramo. Jednostavno, neophodne su nam jače utakmice kako bi se što bolje spremili za domaće prvenstvo i Kup. Uostalom, Ligu igraju i Partizan, Vojvodina i Šabac, jedini klubovi koji uz nas nešto znače u Srbiji“, rekao je Jelenić za Večernje novosti.

Crveno-beli će se u prvom kolu A2 lige, 8. oktobra sastati sa Šapcem. Rivali za prvo mesto, koje vodi u A1 su i: POŠK, Zadar, Solaris, Kataro, Primorac i Medveščak. Drugoplasirani će sa devetom ekipom iz A1 boriti za ulazak u elitu.

Inače, u prvom kolu A1 lige, 8. oktobra, Partizan dočekuje Mornar, a Vojvodina gostuje Jadranu Herceg Novom.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijavaterpoloViktor JelenićVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara