"Uroš Račić"
"Uroš Račić"

Zvezda je u igri: Gol u 90. minutu za pobedu u derbiju, Brodarac ne može da se opusti

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.17. | 15:41

Crveno-beli pogotkom štopera Nemanje Stojića savladali Vojvodinu u najzanimljivijem meču 21. kola Omladinske lige - 2:1

Uroš RačićOno što su izgubili na gostovanju Brodarcu, dobili su fudbaleri Crvene zvezde u derbiju 21. kola Omladinske lige Srbije sa Vojvodinom. Meč na terenu Marakane rešio je štoper Nemanja Stojić, inače, bivši pitomac Partizanove škole fudbala. U 90. minutu sačekao je odbijenu loptu od prečke i glavom pogodio mrežu rezervnog golmana Novosađana Ranka Puškića, jer je 30 sekundi pre toga prvi čuvar mreže gostiju Vukašin Pilipović doživeo povredu - 2:1.

Veoma tvrd i takmičarski meč viđen je tokom prvog poluvremena. Zvezda je imala nešto veći posed i inicijativu, ali je teško dolazila do gola gostiju. Najbliži vođstvu crveno-beli su bili u 45. minutu, kad je Dejan Joveljić, na centaršut Romanića, pogodio prečku. Zanimljivo, osim standardnog Veljka Nikolića, u vezi Crvene zvezde igrala su i braća Ilić, Luka i Ivan. Potonji je rođen 2001. i bio je ubedljivo najmlađi  pojedinac na terenu. Potvrdio je Ivan Ilić da ga s pravom u Crvenoj zvezdi smatraju biserom kluba, bio je jedan od najzapaženijih igrača.

Izabrane vesti

Zvezda je povela u 55. minutu, sjajno je Veljko Nikolić naciljao iz slobodnog udarca sa 18 metara i pogodio ugao u kome se nalazio Vukašin Pilipović. Delovalo je da je to bio neodbranjiv udarac. Kad se činilo da će Zvezda rutinski da privede meč kraju, Vojvodina je izjednačila. Kao i protiv Bordarca, odbrana crveno-belih je loše reagovala posle prekida. Ovoga puta - kornera. Posle ubačaja, sam na tri metra bio je štoper gostiju Mladen Devetak, zakucavši loptu u mrežu.

Veljko Nikolić u dresu omladinske reprezentacijeMorao je u finišu tzrener Crvene zvezude Jovan Stanković da u vatru ubaci sve raspoložive snage. Šansu su dobili Luka Adžić i Uroš Račić, koji su juče igrali za omladinsku reprezentaciju u Nemačkoj, protiv Kipra. Takav rezon se isplatio, jer je domaćin pojačao pritisak i do pogotka došao na identičan način kao što ga je i primio. Iz prekida. Nemanja Stojić je odlično reagovao i doneo Zvezdi velika tri boda u 90. minutu.

Crvena zvezda je ovom pobedom ostala na drugom mestu tabele Omladinske lige Srbije, jer su i njeni konkurenti zabeležili sigurne pobede u 21. rundi. Lider Brodarac je danas na gostovanju u Pirotu tukao domaći Radnički (3:0), dok je Partizan na svom terenu, još u subotu, bio bolji od valjevskog Radničkog (3:1).

Do kraja prvenstva ostalo je devet kola.

OMLADINSKA LIGA SRBIJE, 21. KOLO

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1(0:0)
/Nikolić 55, Stojić 90 - Devetak 73/

Stadion: „Rajko Mitić“
Sudija: Marko Popović (Beograd)
Crvena zvezda: Savić, Mitrev, Terzić, Rakić, Stojić, I. Ilić, Cvetković, L. Ilić, Joveljić, Nikolić, Romanić.

Vojvodina: Pilipović, Mandić, Devetak, Milijašević, Veselinović, Ivančević, sdUNĐERSKI, Mesaropvić, Zličić, Nešković, Bačanin.

TABELA

(FOTO: Star sport)


tagovi

Veljko NikolićUroš RačićSuperligaSrbijaOmladinska liga SrbijeLuka AdžićLazar RomanićIvan IlićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara