"slavlje crveno-belih"
"slavlje crveno-belih"

Zvezdini omladinci ponovo u trci, Veljko Nikolić impresionirao u omladinskom derbiju, Partizan ispraćen sa tri komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.16. | 14:01

Strelci su bili Luka Ilić, Lazar Romanić i Uroš Račić

slavlje crveno-belihCrvena zvezda se vratila u šampionsku trku u omladnskoj konkurenciji.To je siže omladinskog večitog derbija odigranog u Ljutice Bogdana koji je protekao u apsolutnoj dominaciji fudbalski savršeno pismenog veznog reda crveno-belih  - 3:0.

Imaće u Humskoj razloga da žale pre svega zvog podatka da je najbolji strelac tima Đorđe Jovanović u 17. minutu promašio najstrožu kaznu, tačnije penal mu je odbranio golman domaćina Strahinja Savić.

Izabrane vesti

Sve posle toga bilo je u znaku Crvene zvezde i arhitekte igre kluba sa “Marakane“ Veljka Nikolića. Blizu 1.000 ljudi na terenu podno severne tribine stadiona “Rajko Mitić“ bilo je impresionirano partijom momka koji je nedavno stigao iz OFK Beograda. Bio je mirođija u svakoj akcoiji Crvene zvezde, ubitačnim pasovima u prostor ubijao je Partizan i pokazao da bi u njemu Crvena zvezda mogla da ima veliki kapital za dane buduće.

Njemu uz rame bili su Luka Ilić, Lazar Romanić i kapiten Luka Adžić, sve igrači sa odličnom tehnikom.

Partizan je svoju šansu propustio u ranoj fazi utakmice. Bolje je otvorio meč, ali jeftin prekršaj Saše Perića nad Lazarom Vujanićem nije iskoristio Đorđe Jovanović. A onda je Veljko Nikolić odlučio da kod njega budu i čekić i pogača. Zagospodario je manverom, a u 33. minutu je lažnjacima prevario dvojicu igrača Partizana i savršenom loptom spojio Luku Ilića sa golom. Ostalo je bilo rutinska realizacija.

Crno-beli se nisu ni osvestili, a domaćin je duplirao prednost. Opet je kapiten omladinske reprezentacije sve iskreirao: povukao je loptu, šutirao sa 16 metara, a na odbitak je natrčao Romanić i sproveo je u mrežu.

Zvezda je pored odlične partije Nikolića, Adžića i Ilića ulivala samopouzdanje kratkim i tačnim pasovima i totalno razoružala rivala. Crveno-beli su  prvom poluvremenu stigli i do trećeg gola, ali je on čini se nepravedno poništen jer je posle centaršuta Ilića loptu u gol ubacio Partizanov Jovan Vlalukin.

Nastavak nije doneo ništa novo. Partizan je bio na konopcima, a Zvezda se oslanjala na Ilića, Adžića i toliko hvaljenog Nikolića. U njihovim nogama lopta je bila sigurna kao u švajcarskom sefu. Konačan rezultat postavljen  je nakon što je možda i najbvolji igrač u redovima Partizana, štoper Strahinja Bošnjak oborio brzonogog Stefana Cvetkovića u šesnaestercu. Uroš Račić je to rutinski pretvorio u pogodak za veliko slavlje na Marakani.tabela Omladinske lige

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

Veljko NikolićSuperligaStrahinja BošnjakSrbijaFK PartizanLuka AdžićLazar RomanićJovan VlalukinIvan IlićĐorđe JovanovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara