Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Gosti u Nigeriji najčešće nemaju šta da traže, Kinondoni svaku drugu remizira, NEC u borbi za titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 09:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Daleko je Kinondoni od bilo kakve borbe za mesto na međunarodnoj sceni, ali želi da bude što dalje od zone ugroženih. Tim je smešten na šestoj poziciji sa 29 bodova, čak 17 koraka daleko od trećeg mesta, ali i na samo sedam poena ispred ekipa koje su u plej-aut zoni. Kinondoni je inače tim koje je najviše puta igrao nerešeno u prvenstvu Tanzanije, čak 11 puta u 22 meča. Mtibva Šugar je na dnu tabele sa 17 bodova, ali je bez neuspeha u poslednjih pet kola i sada joj je sigurna luka daleko pet poena.

URA - NEC KAMPALA, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Ukupno pet ekipa se i dalje nada u osvajanje titule u Ugandi. Jedna od njih je NEC, koji je petoplasiran sa 40 osvojenih bodova, i od vrha je daleko četiri poena. NEC je zabeležio tri pobede i poraz u poslednja četiri kola, ali je favorit u predstojećem dvoboju sa URA-om. URA je devetoplasirana sa 31 bodom, i u seriji je od tri poraza, dok nije pobedila u četiri prethodna okršaja.

ŠUTING STARS - LOBI STARS, 18.30

(Fudbal, Nigerija 1)

Obračun Starsa u 30. kolu šampionata Nigerije, odnosno lige u kojoj gosti najčešće nemaju šta da traže u susretima. Primera radi, drugoplasirani lobi Stars se bori za titulu šampiona, pošto ima isti broj bodova kao i lider Enugu Rendžers - 51. Od toga, samo je njih 10 osvojio na strani. Baš danas Lobi Stars gostuje šestoplasiranom Šuting Starsu, koji je sakupio 46 poena, a njih 35 je zabeležio na domaćem terenu. Trenutno je u seriji od pet pobeda kod kuće, bez primljenog gola.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara