Detalj sa meča Zamaleka i Al Ahlija (©AFP)
Detalj sa meča Zamaleka i Al Ahlija (©AFP)

AFRIKA: Zamalek i Vidad vidaju rane, Al Ahli ima 11 pobeda u nizu nad Enpijem

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 08:24

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Maroko 1)

Pomalo neočekivano, posle prve trećine šampionata Maroka lider na tabeli je FAR Rabat. Ostao je jedini bez poraza u prvih devet kola, pa sada ima dva poena više od drugoplasiranog FUS-a, koji je odigrao meč više, a tri od branioca trona Vidada. Upravo je aktuelnog šampiona savladao FAR u prošlom kolu, i to sa prilično ubedljivih 3:0. Sada je važno da ne dođe do opuštanja i da se potvrdi ta pobeda protiv prosečnog Sualema. Reč je o desetoplasiranom timu u ligi, koji je sakupio do sada samo 12 poena, devet manje od FAR-a. Sualem je bez pobede na poslednja četiri kola, a u prethodna dva je poražen. FAR-u je važno da ne kiksne i zbog toga što ga u narednom kolu očekuje gradski derbi sa FUS-om.

ENPI – AL AHLI, 16.00

(Fudbal, Egipat 1)

Najtrofejniji afrički klub Al Ahli je najbolji kada je najpotrebnije. Imao je tokom decembra tri kiksa u četiri kola, na kratko je ispustio prednost na tabeli, ali u prošlom kolu se sve vratilo. Savladao je direktnog konkurenta za titulu Piramids sa ubedljivih 3:0, a u isto vreme mu se poklopilo da Zamalek izgubi od Asvana, pa sada Al Ahli opet ima +3 na tabeli. Uprkos onim remijima, Crveni đavoli još nemaju nijedan poraz u sezoni, računajući sva tri takmičenja. Enpi je 14. na tabeli, u prošlom kolu je savladao Al Itihad sa 2:1 i tako prekinuo niz od pet utakmica bez pobede. Al Ahli ga je međutim savladao na poslednjih 11 međusobnih susreta.

ZAMALEK – EL DAKLEJA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Ozbiljan šamar su pretrpeli fudbaleri Zamaleka pre tri dana u Asvanu. Taman su se Beli vitezovi podigli na tabeli, iskoristili su kikseve Al Ahlija da se vrate na prvu poziciju, kada ih je šokirao osrednji Asvan i savladao sa 2:1. Zamalek je sada opet tri poena iza najvećeg rivala, pa protiv El Dakleje ne bi smeo da kiksne. Dobra stvar po domaćina je što u Kairu generalno igra dobro, ove sezone je pred svojim navijačima osvojio 13 od mogućih 15 poena. Pre šest meseci je savladao El Dakleju u Kupu Egipta baš na Internacionalnom stadionu sa 2:1, ali tek posle produžetaka.

VIDAD KAZABLANKA – ŠABAB MOHAMEDIJA, 20.30

(Fudbal, Maroko 1)

Da vidimo kako će šampion Maroka da reaguje posle onakvog debakla. FAR je u prošlom kolu deklasirao Vidad (3:0) u Rabatu, a da stvar bude još gora po velikana iz Kazablanke, golman Ahmed Reda Tagnauti je dobio direktan crveni karton u 90. minutu. Bio je to Vidadov prvi prvenstveni poraz, ali i druga uzastopna utakmica na kojoj nije dao gol, pošto je u prethodnom kolu odigrao 0:0 sa novim prvoligašem Unionom iz Tuarge. Vidad igra danas protiv Šabab Mohamedije, 11-plasiranog tima u ligi. Gosti imaju 11 bodova iz devet utakmica, negativnu gol-razliku i dva uzastopna poraza. Poslednji put su se sastali sa Vidadom u aprilu 2022. godine u osmini finala Kupa Maroka, tim iz Kazablanke je slavio sa 3:2.


tagovi

AfrikaAl AhliAl Ahli KairoZamalekVidad Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara