(© Reuters)
(© Reuters)

Ako neko može da pokrene Viljareal to je Marselino

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 19:31

Posle sedam godina opet na Madrigalu

Kriza jeste očigledna, prostora za ispravke ima. Zato je Viljareal reagovao odmah po odlasku na još jednu reprezentativnu pauzu i promovisao Marselina Garsiju Torala u novog šefa stručnog štaba. A taj zna kako uspeti na Madrigalu.

Svedoči o tome činjenica da je Žutu podmornicu vratio iz Segunde u Primeru, doveo je do statusa polufinaliste Lige Evrope 2016, pre nego što je poražena od Liverpula, izborio plasman u Ligu šampiona iste godine, ali je dobio otkaz po okončanju prvenstva i na loš način se rastao sa čelnicima kluba, jer im je debelo zamerio što su ga ostavili bez šanse da vodi tim u eliti.

Izabrane vesti

Zato je predsednik Fernando Roig morao da proguta ponos i pozove stručnjaka iz Asturije kad je video da ni Kike Setijen (počeo sezonu), ni Paćeta (vodio samo 12 mečeva) nisu u stanju da poboljšaju ekipu. Roig je pozvao Marselina, a ovaj prihvatio da se vrati. Ugovor je potpisan do juna 2026.

Pod Marselinovom palicom, Viljareal je igrao dopadljiv i takmičarski fudbal. Dosad je sedeo na klupi ekipe iz okoline 117 puta. Dobio je čak 87 mečeva. Poseduje veliko iskustvo, jer je trenirao još Bilbao, Valensiju, Sevilju, Rasing, Saragosu i Rekreativu iz Uelve, što mu je omogućilo da skupi 379 mečeva u Primeri, uz 41 procenat pobeda. Sezonu jeste počeo u Marselju i rano je završio, usled ne samo fudbalskih razloga, ali u Viljarealu je ambijent drugačiji. Makar i kad je ekipa 14. na tabeli, sa samo 12 bodova.


tagovi

Marselino Garsija ToralMarselino ToralViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara