Aleksander Nibel (©Reuters)
Aleksander Nibel (©Reuters)

Bajern produžio ugovor sa golmanom i ostavio ga u Štutgartu još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 11:18

Aleksander Nibel potpisao do leta 2029, ali neće se uskoro vraćati u Minhen

Stigao je Aleksander Nibel 2020. u Bajern Minhen iz Šalkea kao jedan od najboljih mladih golmana Evrope. Planiran je kao zamena za Manuela Nojera, međutim, još čeka da dođe taj trenutak. Šansu je dobio u samo četiri utakmice, a formu održavao na pozajmicama u Monaku i Štutgartu, u koji je prošlog leta otišao za čak duplo manju platu (oko 3.000.000 evra bruto) samo kako bi imao minute na terenu.

Najnovije vesti iz Nemačke kažu da će 27-godišnjak iz Paderborna i naredne sezone čuvati gol Švaba, ali kao igrač sa novim višegodišnjim ugovorom u Bajernu (što znači i pojačanom platom). Kiker piše da je Nibel dogovorio produžetak saradnje sa Bavarcima do leta 2029. godine, s tim da će u Štutgartu ostati do 30. juna 2025. A, možda i dodatnih godinu dana ukoliko njegova noćna mora Manuel Nojer takođe u međuvremenu produži ugovor sa Bavarcima.

Izabrane vesti

Nojerova saradnja sa Bajernom trenutno je dogovorena do pominjanog leta 2025, a kako će tada imati 39 i po godina, pitanje je da li će ga Bajern zadržati na duže. Zbog loma noge na skijanju propustio je ceo drugi deo prošle sezone, a i u ovoj je dosta pauzirao. Ipak, od povratka među stative u oktobru prošle sezone ponovo je nezamenjiv u Bajernu, a Julijan Nagelsman je već najavio da će iskusni golman biti njegov prvi izbor za "jedinicu" Nemačke na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Dok čeka poziv nazad u Minhen, Aleksander Nibel trudi se da odličnim nastupima za Štutgart ubrza proces. U 25 bundesligaških nastupa ove sezone devet puta je ostao nesavladan i jedan je od najzaslužnijih što Švabe u finišu sezone imaju odlične šanse da se domognu učešća u Ligi šampiona.


tagovi

Aleksandar NibelBajern MinhenŠtutgartBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara