Samo što dalje od Nojera, pa i za duplo manju platu... Štutgart doveo Bajernovog golmana

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 15:00

Švabe platile milion evra za pozajmicu i nemaju opciju otkupa

Kada je Bajern pre tri godine doveo Aleksandra Nibela iz Šalkea kao jednog od najtalentovanijih nemačkih golmana, očekivalo se da u skorije vreme nasledi Manuela Nojera na golu Bavaraca i reprezentacije.

Ipak, Nibel je ostao u senci slavnog zemljaka i danas opet napustio Minhen. Prvu sezonu je bio rezerva Nojeru, potom je dve godine proveo u Monaku na pozajmici, a sada je otišao na novu pozajmicu u Štutgart.

Izabrane vesti

Švabe su Bavarcima platile 1.000.000 evra samo za pozajmicu, a Nibel je pristao na duplo manju platu od one koju je imao u Minhenu. U Štutgartu će zarađivati oko 3.000.000 evra bruto. Interesantno je da Štutgart nema opciju otkupa i da će Nibel narednog leta morati da se vrati u Bajern sa kojim ima ugovor do 2025.

Nibel nije bio zadovoljan statusom u Minhenu, čak se i javno žalio da ga je bivši trener golmana Toni Tapalović ignorisao i svu pažnju posvećivao Nojeru zbog čega je i otišao na dve godine u Monako. Tamo je sjajno branio, Kneževi su želeli da ga otkupe, ali Bajern nije hteo da ga proda. Vratio se i izdejstvovao novu pozajmicu u Štutgart.

Bajern sada ostaje sa Nojerom i Janom Zomerom koji takođe želi da napusti klub. Inter nudi 4.000.000 evra za njega, Bavarci traže 6.000.000 i očekuje se da dogovor bude postignut narednih dana. A do tada će Bajern raditi na dovođenju nove alternative Nojeru. Brojna imena su se pominjala prethodnih dana, a izgleda da je konačan izbor pao na španskog golmana Davidu Raju iz Brentforda.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Aleksandar Nibel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara