(©Reuters)
(©Reuters)

Baka se vraća na Keramiku, dočekaće ga paklen napadački tandem Žute podmornice

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.08.21. | 11:25

Viljareal se nada istorijskoj pobedi na otvaranju sezone

Uspeo je Viljareal minule sezone da napravi čudo. Domogao se prvog velikog trofeja i to na međunarodnoj sceni. Nije ni čudo da je osvojio Ligu Evrope, jer je na klupi imao Unaja Emerija - čoveka sa proverenim receptom za pomenuto takmičenje. Nedavno je Žuta podmornica ostavila odličan utisak i u borbi za trofej Superkupa Evrope, ali je ipak pretrpela poraz od Čelsija posle izvođenja penala. Sada Emerijevi puleni, na krilima odličnog izdanja protiv Plavaca, dočekuju Granadu na startu nove sezone u Primeri i nadaju se istorijskom trijumfu - prvom kod kuće na premijeri (20.00).

20.00: (1,60) Viljareal (3,80) Granada (6,00)

Izabrane vesti

Ogroman uspeh je napravio Emeri u svojoj prvoj godini na klupi Viljareala. Zato su očekivanja sve veća, pa je pred duel sa Granadom pobeda imperativ. Ukoliko uspe u nameri da sa tri boda otvori sezonu, ponovo će ispisati istoriju. Naime, sastav sa Keramike nikada nije slavio na startu prvenstva kod kuće - dva remija i tri poraza.

Imao je španski stručnjak brojnih problema tokom priprema. Ređale su se povrede, pojedini igrači su bili odsutni i zbog virusa korona, ali je Viljareal pokazao da ume da se uzdigne iznad svega, kada je dobro oznojio aktuelnog osvajača Lige šampiona u Belfastu minule sedmice. Bio je ravnopravan rival bogatom Čelsiju, na momente je bio i bolji, ali nije imao sreće da odnese pobedu u regularnih 90 minuta, pa ni u dodatnih 30. Fortuna je u penal lutriji pogledala sastav iz Londona, mada se još jednom mora odati priznanje i Tomasu Tuhelu, koji je pred jedanaesterce među stative stavio Kepu Arizabalagu - koji je skinuo dva udarca sa kreča i obezbedio Plavcima novi trofej.

Najjači utisak su u Severnoj Irskoj ostavio je novi napadački tandem: Đerar Moreno - Bulaje Dija. Novajlija iz Remsa je pokazao da se odlično razume sa najboljim strelcem u istoriji kluba. Moreno je pogotkom u borbi za trofej UEFA Superkupa stigao do brojke od 83 golova u dresu Žute podmornice, te je oborio rekord Đuzepea Rosija. Dija je stigao iz Francuske za 12.000.000 evra i čini se da bi mogao da bude idealno pojačanje. U dresu Remsa je na 88 nastupa zabeležio 28 pogodaka i tri asistencije. Minule sezone je postigao 14, pa je dobrim igrama skrenuo pažnju i nekolicine timova iz Premijer lige, ali je Viljareal na kraju uspeo da ga ubedi da karijeru nastavi u Španiji.

Granada sa druge strane u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Na mesto šefa struke postavljen je bivši v.d. selektora Španije i kratko trener Monaka Robert Moreno. Klub iz Andaluzije prvi mu je koji samostalno predvodi u elitnom rangu španskog fudbala. U klub su stigla tri pojačanja, od kojih je najzvučnije svakako Karlos Baka. Kolumbijac je posle četiri godine napustio Viljareal, a sudbina je htela da novu epizodu u karijeri započne upravo na stadionu koji je domom zvao od leta 2017. godine.

Kada su sastavi u pitanju, Emeri ne može da računa na Čukvueze, Kokelana i Pareha zbog povreda, dok je Pau Tores još uvek na odmoru. Očekuje se da za Granadu od starta debituju vezista Monću i štoper Luis Abram, dok je procena da će Baka meč početi na klupi.

Viljareal minule sezone nije uspeo da slavi na svom stadionu (2:2), dok je na gostovanju bio prilično ubedljiv (3:0). Od Granade retko gubi, poslednji put su Andalužani slavili još 2014. godine.

ŠPANIJA 1 - 1. KOLO

Petak

Valensija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Sole 11pen/

Subota

Kadiz - Levante 1:1 (0:1)

/Espino 90 - Morales 39/

Majorka - Betis 1:1 (1:0)

/Olivan 25 - Rejna ag 59/

Alaves - Real Madrid 1:4 (0:0)

/Hoselu 65 pen - Benzema 48, 62, Načo 56, Vinisijus 90+2/

Osasuna - Espanjol 0:0

Nedelja

Selta - Atletiko Madrid 1:2 (0:1)

/Aspas 59pen - Korea 23, 64/

Barselona - Sosijedad 4:2 (2:0)

/Pike 19, Brajtvajt 45+2, 59, Roberto 90+1 - Sijenfuegos 82, Ojarzabal 85/

Sevilja - Rajo Valjekano 3:0 (1:0)

/En Nesiri 19pen, Lamela 55, 79/

Ponedeljak

20.00: (1,60) Viljareal (3,80) Granada (6,00)

22.00: (3,80) Elče (3,10) Atletik Bilbao (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ViljarealGranadaPrimeraKarlos BakaUnaj EmeriRobert MorenoBulaje DijaĐerar Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara