Oleksandr Zinčenko (©Reuters)
Oleksandr Zinčenko (©Reuters)

Barsa čeka Markosa Alonsa i priprema rezervnu opciju: Feran Tores garantuje klubu za Zinčenka

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 16:42

Posle razgovora novih vlasnika Čelsija i španskog fudbalera, Katalonci će znati na čemu su

Nema kud Barselona nego da strateški vuče poteze, finansijska omča koja joj visi oko vrata obavezuje je na to. Višegodišnjem rasipanju je došao kraj, povratkom Đoana Laporte na snagu su stupile mere stezanja kaiša. Barselona se okrenula lovu slobodnih igrača i onih kojima ističu ugovori, a u katalonskom klubu su se pripremili da im neće baš svaka zamisao proći i da moraju da imaju i rezervne opcije.

Ćavi odbranu smatra najkrhkijim delom tima i veruje da mu je tu najpotrebnije ojačanje. I kvalitativno i kvantitativno. Ne kriju na Kamp Nouu koje su im opcije, odavno su ih zaokružili i krenuli u napad. Tomas Tuhel je u petak potvrdio da danski štoper Andreas Kristensen ne ostaje u Londonu, karijeru će nastaviti u Barseloni, a još dvojica igrača Čelsija visoko se kotiraju na Barseloninoj listi pojačanja.

Izabrane vesti

Kao prve opcije za bekovske pozicije figuriraju Markos Alonso i Cesar Aspilikueta, dvojac želi da se vrati u Španiju, a u Barseloni veruju da im njihovo iskustvo može biti od velike koristi. Španskim bekovima ugovori ističu 2023. godine, teoretski mogu još godinu dana da ostanu na Stamford Bridžu, ali će u tom slučaju londonski Plavci ostati bez ijednog centa naknade. U Barseloni su uvereni da im Čelsi neće praviti problem za postizanje dogovora, no prvo – razgovori sa novim vlasnicima.

Kada se završe utakmice Lige nacija, nove gazde Čelsija sešće za pregovarački sto sa Aspilikuetom i Alonsom. Posle sastanka, koji bi trebalo da se održi početkom iduće sedmice, Barselona će znati hoće li stati na zelenu granu ili će Čelsi spustiti rampu. Ako se to desi, i Markos Alonso ne dobije dozvolu da napusti klub, Katalonci imaju opciju B. Pokušaće mesto kraj leve aut-linije da popune dovođenjem Oleksandra Zinčenka.

Nije Zinčenko prvi igrač Mančester Sitija koji je zapao za oko Barseloni, naciljao je Ćavi portugalskog ofanzivca Bernarda Silvu u slučaju da ode Frenki de Jong. A, za Ukrajinca veruje na reč Feranu Toresu, koji garantuje da bi njegov saigrači iz dana provedenih na Etihadu bio pravo rešenje. Građani su voljni da puste Ukrajinca, jer imaju u planu kako da osveže bekovsku poziciju. Pikirali su Tajrika Mičela iz Kristal Palasa, ali sve je na dugačkom štapu, jer zavisi od planova Čelsijevih vlasnika i toga hoće li Markos Alonso krenuti put Kamp Noua.



tagovi

Oleksandr ZinčenkoMarkos AlonsoCezar AspilikuetaBarselonaMančester SitiČelsiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara