Detalj iz Lutona (©Reuters)
Detalj iz Lutona (©Reuters)

Bilo je gotovo samo što je počelo: Lude Šeširdžije za tri minuta smotale Brajton (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 22:43

Adebajo dao het-trik – 4:0

Poraz kakav Brajton i Roberto de Zerbi ne pamte: pregaženi su za prva tri minuta utakmice!

Što ni nekada stari novinari rekli: gledaoci nisu stigli ni da zauzmu svoja mesta, a već je sve bilo gotovo. Lude Šeširdžije iz Lutona su posle 3. minuta utakmice vodile 2:0 protiv Brajtona, koji do kraja nije uspeo da se oporavi od tog munjevitog rata.

Izabrane vesti

Na kraju fantastičnih 4:0 za Luton, koji isplivao iznad crte, makar na kratko će moći da diše punim plućima i da zamišlja kako bi bilo lepo ostati tu u elitnom društvu. A, navijačima ostaje da maštaju kako bi bilo moćni kada bi njihovi ljubimci imali više ovakvih noći, kada su izgledali kao ozbiljan tim najjače lige na svetu.

Ceo tim Lutona je zaslužio ovacije, ali lovorov venac oko vrata nosi Elijah Adebajo, koji je sa tri gola torpedovao Galebove iz Lutona i došao do kote od devet pogodaka u ligi ove sezone.

S druge strane, Roberto de Zerbi je doživeo jedan od najtežih poraza otkako je seo na klupu Brajtona. Zanimljivo je da nijedan od tih ubedljivih poraza nije pretrpeo od najjačih timova lige. Sa 6:1 ga je deklasirala Aston Vila, sa 5:1 Everton, evo večeras Luton sa 4:0. Izgleda da Italijan teže uspeva da podigne borbenu gotovost ekipe protiv slabijih rivala.

Utakmica je, dakle, bila završena samo što je počela. Adebajo je otvorio vrata poplavi golova. Igrao se 18. sekund kada se zatresla mreža Brajtona prvi put. Izgubili su gosti loptu na sredini terena samo što su krenuli s centra, usledila je munjevita akcija Šeširdžija i gol Adebaja. Na drugi nije moralo mnogo da se čeka. Samo što je krenuo treći minut meča Lokonga je poslao dubinsku loptu sa svog šesnaesterca, a potpuno rastrojei tim Brajtona ostavio je Ogbenea samog kao duh, on je lagano istrčao do gola i pogodio za 2:0. Potpuni slom Galebova...

Do poluvremena Adebajo je još jednom pogodio mrežu Brajtona, a do kraja meča se upisao i u 56. minutu. U međuvremenu je nakon VAR intervencije jedan gol Lutona poništen zbog ofsajda.

Potpuni potop Galebova i veče za pamćenje Lutona. Domaći su nakrivili šešir, makar na neko veče.

Za to vreme u Londonu Fulam i Everton su pucali ćorcima – 0:0. Kolibari su u krizi, sve teže dolaze do pobeda, dok Karamele su ovim remijem skliznule ispod crte. Utakmica je bila zanimljiva, borbena, sa ukupno 45 šuteva ka mreži, ali nedostajao je onaj vrhunac ove igre – njegovo veličanstvo gol.

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

Notingem Forest - Arsenal 1:2 (0:0)

/Avonji 89 - Žezus 65, Saka 72/

Fulam - Everton 0:0

Luton - Brajton 4:0 (3:0)

/Adebajo 1, 42, 56 - Ogbene 3/

Kristal Palas - Šefild (u toku)

Aston Vila - Njukasl (u toku)

Sreda

20.30: (1,10) Mančester Siti (11,0) Barnli (18,0)

20.30: (1,70) Totenhem (3,90) Brentford (4,90)

21.15: (1,63) Liverpul (4,20) Čelsi (5,70)

Četvrtak

20.30: (2,50) Vest Hem (3,50) Bornmut (2,95)

21.15: (2,85) Vulverhempton (3,50) Mančester Junajted (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrajtonLuton TaunRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara