Marko Janković (Foto: Reuters)
Marko Janković (Foto: Reuters)

Bivši fudbaler Partizana Marko Janković napušta Beitar: Pregovara sa Panatinaikosom i Bašakšehirom

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 18:08

Izraelski klub usled povlačenja predsednika i vlasnika kluba doneo odluku da igrači sa najvišim primanjima mogu da promene sredinu bez obeštećenja

Kako stoje stvari Marko Janković će napustiti Beitar iz Jerusalima ove zime kao slobodan igrač. Izraelski klub je zbog odlaska predsednika i vlasnika, koji je pod istragom tamošnjih vlasti i preti mu kazna zatvorom zbog navodnih kriminalnih afera, odlučio da najplaćenijim igračima omogući da potraže novi angažman kako bi se rasteretio budžet. Među njima je i bivši prvotimac Partizana, koji na stolu prema informacijama izraelskih medija ima ponude Panatinaikosa i Bašakšehira.

Janković je u februaru prošle godine stigao u Beitar kao slobodan igrač iz italijanskog Spala, a u tekućoj sezoni je upisao 11 nastupa u izraelskom prvenstvu i po gol i asistenciju. Kako se tim iz Jerusalima zbog odlaska prvog čoveka kluba našao u problemima, doneta je odluka da se Jankoviću i nekolici igrača sa visokim primanjima uruče čisti papiri, te da bez obeštećenja mogu da promene sredinu - što je privuklo pažnju brojnih klubova.

Izabrane vesti

Turski mediji su pre par meseci pisali da se za usluge crnogorskog reprezentativca interesuje lider tamošnjeg prvenstva Trabzon, ali izraelski tvrde da 26-godišnji fudbaler pregovara sa Istanbul Bašakšehirom, ali i grčkim Panatinaikosom.

Krilni fudbaler rodom iz Cetinja je karijeru počeo u Partizanu, koji je napustio 2013. godine i preselio se u Olimpijakos. Selio se iz Pireja na pozajmice u OFK Beograd i Maribor, pre nego što se 2016. godine vratio u matični klub sa kojim je potpisao kratkoročnu saradnju. Osvojio je sa crno-belima duplu krunu u Srbiji i ubedio upravu kluba da ga otkupi od grčkog tima. Dve godine i trofej u Kupu Srbije kasnije preselio se u Spal u transferu teškom 1.800.000 evra (po pola sume otišlo na račun Partizana i Olimpijakosa). Drugu sezonu pod ugovorom u timu iz Ferare proveo je na pozajmici u Krotoneu, pre nego što se na zimu prošle godine preselio u Beitar.


tagovi

Marko JankovićBeitar JerusalimZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara