©Reuters
©Reuters

Bivši reprezentativci Nemačke: Loše! Moramo da se zapitamo - da li smo još u fudbalskom vrhu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 04:52

Nekadašnji asovi izneli kritike na račun igre Pancera

Eliminacija u grupnoj fazi predstavljala je šokantan rasplet Svetskog prvenstva iz perspektive Pancera, a posle stavljene tačke na epizodu u Kataru reprezentacija Nemačke našla se na skeneru nekadašnjih reprezentativaca.

Izabrane vesti

"Postoje situacije u kojima vidim nedostatak koncentracije. Neophodno je da se i mentalno angažujemo. Prečesto smo dozvoljavali rivalima slobodu i nismo ih zaustavljali u pretnjama po gol", rekao je Bastijan Švajnštajger.

Nekadašnji fudbaler Pancera istakao je prostor za napredak.

"Veoma, veoma je loše. Imamo samo jednog defanzivca koji igra na najvišem nivou - Tonija Rutigera. Ostali su svi na nivou proseka Bundeslige i pre svega je neophodno da učvrstimo odbranu", kazao je bivši vezista.

Svoje gledište izneo je i Tomas Hiclšperger koji posle utakmice nije skrivao razočaranje.

"Možda je potrebno da sagledamo sliku i da preispitamo da li smo još među nacijama u samom fudbalskom vrhu. Iz određenog ugla neophodno je da se zapitamo - Da li smo zaista toliko dobri? Da li stvarno imamo tako sjajne igrače", Izjavio je nekadašnji vezni fudbaler.

Jednako zabrinut posle eliminacije bio je i nekadašnji Hiclšpergerov saigrač iz reprezentacije Sami Kedira.

"Flik ima dobar igrački kadar na raspolaganju i uglavnom ga dobro koristi, ali je ovaj put pogrešio sa sastavom. Kimih je krenuo visoko na desnoj strani, a ukoliko je već on imao tu ulogu, onda je potreban neko u sredini ko bi to koristio. Posle deset minuta smo videli da se Kimih ubacije u sredinu, on želi da igra. Takođe, Gorecka nije igrač veznog reda kojem treba prepustiti kreiranje igre. Flik se kockao".

Iako smatra da Flik snosi značajan deo odgovornosti, Kedira je istakao da strategu treba ukazati poverenje.

"Dokazao se već u Bajernu. Ima sjajan tim i dobru ideju kada je u pitanju igra. Voleo bih da ostane selektor", rekao je nekadašnji nemački reprezentativac i član Reala, Štutgarta, Juventusa i Herte.


tagovi

Katar2022Sami KediraBastijan ŠvajnštajgerTomas Hiclsperger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara