Borjan dao Slovanu nadu, Pjero nastavio da ga proganja! Zveči prečka od Kankavine bombe, Makabiju i Rendžersu prednost

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 22:42

Siril Desers pogodio na debiju za Policajce u evrokupovima...

Barak Bahar je od Makabi Haife napravio evropski hit, njegova zaostavšrima u izraelskom klubu vidi se i dan-danas. Pečat je tu, trag ne bledi. I dalje podsećaju na ekspediciju koja se domogla Lige šampiona i igrala na proleće na međunarodnoj sceni, a jedna od glavnih karika u mašineriji bio je Frenzi Pjero. U dvomeču sa Crvenom zvezdom spakovao je dva gola, Milana Borjana nastavio je da proganja i u Bratislavi!

Nakupio se kanadski golman odbrana, dao nadu Slovanu pred revanš u Izraelu. Nije slovački šampion ostao bez šanse, samo je na golu minusa, ali će Milan Borjan sanjati Frenzija Pjeroa. Opet mu je poslao loptu iza leđa, opet je pronašao šifru za njegov sef, međutim, samo pukom srećom Makabi u Haifu nosi prednost. Dugo će u Bratislavi zvečati prečka od Kankavine bombe - 2:1 (2:1). 

Izabrane vesti

Frenzija Pjeroa nije išlo protiv Šerifa, ali spokojni su bili u izraelskom klubu. Znali su da će kad-tad do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona opet zatresti mrežu. Kuglice na žrebu su udesile da se susretne sa Milanom Borjanom, a tada se špicu koji je bio na radaru Crvene zvezde po pravilu pali lampica.

Počelo je da gori crveno svetlo, uključila su se čula kod Frenzija Pjeroa i zagospodario je kaznenim prostorom. Samo što je meč u Bratislavi počeo - morao je kanadski reprezentativni golman da vadi loptu iz mreže. Ispratio je Frenzi Pjero celu akciju, prebacio mu je Dija Saba loptu na drugu stativu, a on je elegantno sproveo u mrežu. Gol pogledajte OVDE

Mogao je da bude apsolutni heroj Makabija iz Haife, jer je u smiraj prvog poluvremena iznudio jedanaesterac. Kenan Bajrić ga je pokosio sa leđa, pomerio je loptu u stranu napadač Makabija. Sve je tu bilo čisto, penal kao suza, međutim, glavni sudija je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda situaciju koja je toj prethodila - Frenzi Pjero je loptu primirio rukom. 

Odluka o penalu je poništena... 

Nije se mreža tresla i četvrti put za poluvreme. Zapravo, poslednji put je Dija Saba prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Milana Borjana. Bespomoćan je bio golman Slovana u toj situaciji, samo je ulepšao pogodak. Gol pogledajte OVDE. Ništa na suprotnoj strani nije mogao ni Itamar Nican kada je posle kornera Abdulaje Sek sproveo loptu u svoju mrežu. Gol pogledajte OVDE

Makabiju je u nastavku nedostajalo kreacije, osetio se izlazak Doleva Hazize,kao i to što je Tjaron Šeri ostao u Izraelu, jer mu se supruga porodila. Slovan je pritisnuo goste, saterao ih na njihovu polovinu. Ređale su se šanse, krila probijala... Ipak, nisu Aleksandar Čavrić i Šarani Zuberu iskreirali vrhunsku priliku sa boka, ali domaćin ima za čim da žali - za bombom Kankave. Raspalio je iz velike daljine i uzdrmao prečku.

Imaće izraelski klub nešto komotniju situaciju u revanšu, a prenost u Švajcarsku poneće - Rendžers. Ajbroks parku se na najbolji način predstavio Siril Desers! Kročio je na teren, ispraćen je hukom navijača i naterao ih da se sve zatrese protiv Serveta - 2:1 (2:1). 

Rendžers je po Makabijevom modelu, samo na domaćem terenu, odradio polovinu posla. Džejms Tavernije potvrdio je da je i dalje pokretačka snaga tima iz Glazgova, doveo je Rendžers u vođstvo iz penala. Kao i uvek - hladan kao špricer. A, onda je na scenu stupio Siril Desers. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde iskoristilo je dobar centaršut Borne Barišića i pretočilo ga u pogodak. Zaista nije imao težak zadatak. 

Ukočio je tu Rendžers, puška više nijednom nije opalila,dok je sa druge strane Kris Bedija realizovao jedanaesterac i uvećao šanse Serveta u revanšu. Odbranio se švajcarski klub u drugom poluvremenu sa igračem manje, odbio je nalete Policajaca i plamen nade će se razgoreti za sedam dana.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Kopenhagen - Sparta Prag 0:0

Rakov - Aris Limasol 2:1 (1:0)

/Kočergin 7, Pjasecki 63pen - Majambela 88/

PSV Ajndhoven - Šturm 4:1 (3:1)

/Babadi 4, De Jong 22, 32, Sangare 73 - Stanković 40/

Ki Klaksvik - Molde 2:1 (0:1)

/Frederiksberg 64, 86 - Ejkrem 49/

Braga - TSC 3:0 (2:0)

/Bruma 17, Pici 19, Đalo 87/

Olimpija Ljubljana - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Akturkoglu 9, Mertens 48, Dervišoglu 90+1/

Sreda

Panatinaikos - Olimpik Marselj 1:0 (0:0)

/Beranrd 83/

Slovan Bratislava - Makabi Haifa 1:2 (1:2)

/Sek 12 - Pjero 5, Saba 15/

Glazgov Rendžers - Servert 2:1 (2:1)

/Tavernije 6, Desers 15 - Bedija 44pen/

Odloženo

AEK - Dinamo Zagreb

***kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampionaMakabi HaifaSlovan BratislavaGlazgov RendžersservetMilan BorjanAleksandar ČavrićSiril DesersDžejms Tavernije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara