Mahmud Daud (Reuters)
Mahmud Daud (Reuters)

Brajton potvrdio i drugo pojačanje: Stiže vezista iz Dortmunda

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 16:05

A uskoro bi moglo i treće iz Liverpula

Da li zbog izvesnog plasmana u Evropu ili zbog očekivane navale većih klubova na njegove igrače u letnjem prelaznom roku, ali Brajton je brže od ostalih premijerligaša ušao u letnju pijacu.

Danas je praktično potvrdio drugo pojačanje u nadolazećem prelaznom roku. Opremu najprijatnijeg iznenađenja Premijer lige će zadužiti Mahmud Daud iz Borusije Dortmund.

Izabrane vesti

Njemu na kraju sezone ističe ugovor sa žuto-crnima i pojačaće Brajton kao slobodan igrač. To je danas otkrio i Brajtonov trener Roberto De Zerbi

„Da li dolazi? Da, ne želim da krijem... Sviđa mi se Daud i voleo bih da radim sa njim. Ali nije zvanično potpisao. Još...“, rekao je Italijan.  

Iako nije zvanično, niko ne sumnja da je posao završen. Daud je još pre četiri dana u Londonu prošao lekarske preglede i paraf je samo formalnost. Nemački vezista rođen u Siriji je član Borusije već šestu sezonu otkako je kupljen od Menhengladbaha. Na početku je bio standardan ali su ga kasnije mučile povrede i za tim sa Vestfalena je ukupno odigrao 141 utakmicu. Ove sezone je igrao na samo 10 mečeva i bilo je jasno da neće nastaviti angažman u dortmundu.

Daud bi na jugu Engleske mogao da bude zamena za Aleksisa Makalistera ili Moisesa Kaiseda, za koje se inetersuju najveći engleski klubovi i mogli bi da budu prodati za veliki novac.

Podsetimo, pre Dauda je prvo letnje pojačanje postao talentovani brazilski napadač Žoao Pedro iz Votforda koji je plaćen čak 35.000.000 evra. A posle Dauda bi uskoro moglo da bude potvrđeno i treće pojačanje. Takođe besplatno. Brajton je u odmaklim pregovorima sa iskusnim vezistom Džejmsom Milnerom kojem ističe ugovor u Liverpulu.


tagovi

Mahmud DaudLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara