(Reuters)
(Reuters)

Čavrić ga opet dao Lilu ali sada vredi mnogo više! Nigerijsko čudo sprečilo bruku Genta

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.11.23. | 23:00

Ludogorec oživeo, dalje idu Briž i Aston Vila, Farani nisu izdržali i Sloveniji

Srpski napadač Aleksandar Čavrić je i u drugom meču zaredom pogodio mrežu Lila. Ali ovaj gol večeras vredi mnogo više nego onaj u Francuskoj...

Čavrić je pogotkom za 1:1 spasao Slovan poraza u Bratislavi i doveo ga na prag evropskog proleća. U narednom kolu Slovan gostuje na Farskim Ostrvima gde bi mogao da obezbedi plasman u nokaut fazu.

Izabrane vesti

Iako je Lil bio favorit, Slovan se pokazao kao više nego ravnopravan rival. Domaći su imali prečku u prvom poluvremenu dok Lil nije imao nijednu veliku šansu uprkos dominaciji u posedu lopte. I to što bi zamirisalo na šansu je Milan Borjan neutralisao pravovremenim istrčavanjima...

Ipak, na početku drugog dela igre, nekadašnji đak Mančester Junajteda Anhel Gomeš je matirao Borjana. Odigrao je dva dupla pasa, prvo sa Andreom, potom i Jazidžijem i uz dozu sreće izašao sam pred reprezentativca Kanade i pogodio... Ubrzo je Borjan sjajnom paradom posle slobodnjaka sprečio Kabelu da duplira prednost i zatvori utakmicu.

Usledio je pritisak Slovaka u poslednjoj četvrtini meča. Aleksandar Čavrić je u 82. minutu dobro pratio akciju domaćih, ubacio se na peterac, sačekao povratnu Zmrhala i pogodio iz prve. Ovo mu je deveti gol u karijeri u Ligi konferencije i četvrti je najbolji strelac u istoriji ovog takmičenja. Imao je Lil odličnu šansu u 90. minutu za pobedu ali je Borjan još jednom sjajnom intervencijom zaustavio šut Alekšandra glavom.

Lil i Slovan ostaju favoriti za prolaz. Pogotovo što faranska senzacija Ki Klaksvik večeras nije izdržala u Ljubljani. Dobro su se Farani držali ali su posle sat vremena igre ostali sa igračem manje. Olimpija je uspela da ih slomi u finišu i golovima Sulaehea i Nukića upiše prve bodove ove jeseni – 2:0.

Na senzaciju je zamirisalo i na Islandu ali je eksplodiralo novo nigerijsko napadačko čudo Gift Orban. Posle Osimena, Bonifejsa, Avonidžija, Ihenača, Sadika i ostalih sjajnih nigerijskih napadača, Orban je novi hit Super Orlova. Napadač Genta je postigao het-trik na Islandu za preokret i pobedu 3:2 kojom je sprečio prve istorijske bodove za islandski fudbal u grupnoj fazi nekog evrokupa.

Orban je prvi gol dao na početku meča ali su Islanđani blickrigom preko Svantorsona preokrenuli u 18. minutu. Ipak, Nigerijac je sa dva gola u drugom poluvremenu sprečio bruku Belgijanaca na Islandu i doneo im evropsko proleće. U istoj grupi, u okršaju „ratnih izbeglica“, Izraelci su do nogu potukli Ukrajince. Zbog rata u obe zemlje, Zorija je dočekala Makabi u Poljskoj i pretrpela poraz – 1:3.

Evropsko proleće u džepu ima i Briž koji je opet savladao Lugano (2:0) i u sledećem kolu na gostovanju Bodeu će odlučivati o prvom mestu.

Aston Vila je vezala treću pobedu i eliminisala AZ Alkmar. Gol Olija Votkinsa u 82. minutu je presudio prošlosezonskom polufinalisti – 2:1. Vila i Legija će odlučivati o prvom mestu u grupi.

A prvi evropski poraz je doživeo Fenerbahče. Ludogorec je oživeo bombom Jakuba Pjotrovskog na početku meča sa bi Seko u nadoknadi vremena postavio konačnih 2:0.

LIGA KONFERENCIJE – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Slovan Bratislava - Lil 1:1 (0:0)

/Čavrić 80 - Gomeš 52/

Olimpija Ljubljana - KI Klaksvik 2:0 (0:0)

/Sualehi 84, Nukić 88/

GRUPA B

Brejdablik - Gent 2:3 (2:1)

/Svantorson 16, 18 - Orban 6, 54 penal, 69/

Zorja - Makabi Tel Aviv 1:3 (0:3)

/Alefirenko 74 - Lukasen 7, Perec 26, 43/

GRUPA C

Astana - Balkani 0:0

Viktorija Plzenj - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

/Hori 35/

GRUPA D

Bešiktaš - Bode/Glimt 1:2 (0:1)

/Bingol 64 - Mumbanja 38, 49/

Klub Briž - Lugano 2:0 (0:0)

/Tijago 62, Vanaken 90+6/

GRUPA E

Legija - Zrinjski 2:0 (1:0)

/Agustinjak 14, Žozue 30/

Aston Vila - AZ Alkmar 2:1 (0:0)

/Dijego Karlos 61, Votkins 82 - Pavlidis 52/

GRUPA F

Čukarički - Fjorentina 0:1 (0:1)

/Enzola 8 penal/

Ferencvaroš - Genk 1:1 (1:0)

/Pešić 48 - Munjoz 62/

GRUPA G

PAOK - Aberdin 2:2 (1:1)

/Tajson 23, Samata 67 - Dak 14, Mekgrat 70/

HJK Helsinki - Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)

/Šaibi 31/

GRUPA H

Nordsjeland - Spartak Trnava 1:1 (1:1)

/Ingvartsen 32 penal - Duriš 65/

Ludogorec - Fenerbahče 2:0 (1:0)

/Pjotrovski 18, Seko 90+2/




tagovi

Ki KlaksvikBreidablikOlimpija LjubljanaMakabi Tel AvivLudogorecAleksandar ČavrićMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara