Tijago Silva (©reuters)
Tijago Silva (©reuters)

Čelsi priprema senzaciju: Tijago Silva na Stamford Bridžu

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 16:31

Brazilac već u razgovorima s Plavcima

Prvo evropska titula sa Pari Sen Žermenom, pa onda transfer u Čelsi!

Takav bi razvojni put mogao da ima Tijago Silva u narednim danima. Potpunu senzaciju Čelsi priprema na letnjoj transfer pijaci i to baš u liku Tijaga Silve, koji bi uskoro mogao da zaduži svoj broj i opremu na Stamford Bridžu!

Izabrane vesti

Potpuno neočekivana vest, kada se u obzir uzme Čelsijeva stroga transfer politika kada su pitanju igrači stariji od 30 godina. A, brazilski štoper već ima 35 leta! Ipak, niko ne može da ospori da igre koje Tijago Silva pruža nisu na najvišem nivou, jer teško da bi i dalje bio nosilac odbrane Brazila kod selektora Titea da nije tako!

Iako iz već opisanih razloga ovaj transfer potpuno iznenađuje sve koji se bave dešavanjima na transfer pijaci, ovaj posao bi apsolutno imao smisla. Frenk Lampard je spreman da potpuno rasturi dosadašnju odbranu i unese život u deo tima koji je bio najproblematičniji u prethodnoj sezoni. Pominjalo se prethodnih dana da je direktorka Marina Granovskaja odobrila 200.000.000 evra za paket engleskih defanzivaca, odnosno dovođenje Luisa Danka, Džona Stounsa i Bena Čilvela, a sa Tijagom Silvom Čelsi bi dobio na toliko neophodnom iskustvu koje je ekipi nedostajalo. Jer, Andreas Kristensen, Kurt Zuma i Antonio Ridiger nisu pokazali da su dovoljno kadri da iznesu teret Čelsijevog imena na svojim leđima, zbog čega bi svi oni mogli da lete iz kluba u narednim sedmicama. Seču bi jedini preživeo Fikajo Tomori, ali on je jedan od onih u koje se Čelsi uzda u budućnosti i mogao bi čak da ode na pozajmicu u Ren.

Kako navodi britanski Gardijan, Tijago Silva je ponuđen Čelsiju od strane njegovog agenta Paulo Tonijeto, a na opšte iznenađenje – sporstki sektor kluba iz Zapadnog Londona odlučio je da pregovara o uslovima saradnje. I, što je najvažnije – pregovori su već daleko odmakli.

Tijago Silva je poslednjih sedmica bio na radaru Evertona, Milana, Fjorentina mu je već ponudila ugovor na dve godine i platu od 8.000.000 evra, ali izgleda da bi Čelsi mogao da odnese pobedu zbog ozbiljnosti kojom je pristupio razgovorima i činjenici da nudi i Ligu šampiona.

Ostaje samo veliko pitanje – da li je Tijago Silva spreman za fudbal Premijer lige? Silvu u nedelju čeka finale Lige šampiona protiv Bajerna, dok Čelsi na listi želja ima još neka imena, poput Deklana Rajsa i Dankovog saigrača iz Brajtona - Bena Vajta.



tagovi

Tijago SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara