Martinez (©Reuters)
Martinez (©Reuters)

Čudotvorac Dibu odneo Vilu da pobede, PAOK će ponovo u Solun iz minusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 23:00

Lil se ispromašivao u Birmingemu – 1:2

Obično se žargonski, za nekog ko je imao mnogo sreće, kaže da su ga “vile pronosale”. Ali, večeras je Emilijano Martinez “pronosao Vilu”.

Jeste engleski klub dobio prvi meč četvrtfinala Lige konferencije protiv Lila sa 2:1, ali realnost je da je argentinski golman čuda činio ispred mreže i do ludila doveo “Doge” iz Francuske.

Izabrane vesti

Kada su već počeli da gube nadu da će naći put pored Martineza do mreže, Dijakite je glavom u 84. minutu dao gol nade Lilu da može da na svom terenu nađe put do polufinala. A, igrom je i te kako zaslužio više na “Vila parku”.

Domaćin je bolje otvorio meč, u svom prvom evropskom četvrtfinalu od 1997. godine. Naspram Lila, koji nikada u istoriji nije stigao ovako daleko na međunarodnoj sceni. Najbolji strelac Aston Vile Oli Votkins ponovo je zablistao, postigao je gol u 13. minutu, što je njegov 25. ove sezone na svim frontovima. I time je izjednačio rekord koji je držao legendarni Dvajt Jork iz sezone 1995/96. A, ima dovoljno vremena da ga i debelo premaši.

Nakon toga se Lil opustio i počeo da kreira šanse, ali uzalud, jer je ispred mreže klike iz Birmingema bio čudesni svetski šampion Emilijano Martinez. Odbranio je šansu Dijakitea u 23. minutu, pa Haraldsona desetak minuta kasnije, a onda i Dejvida u situaciji jedan na jedan pred kraj poluvremena.

Kako to fudbalski zakoni nalažu, moralo je sve to da se obije o glavu Lilu i u 56. minutu Leon Bejli je video samog Mekgina na ivici šesnaesterca, a ovaj je odapeo strelu u mrežu gostiju za 2:0.

I taman kada su “Doge” pomislile da su uspele da “probiju” Martineza u 65. minutu, iz VAR sobe je stigao signal da je ofsajd. I još dve spektakularne odbrane posle toga je imao Martinez, ali na kraju nije mogao ništa kod gola Dijakitea, koji daje nadu Lilu za prolaz.

PAOK će ponovo morati da krene iz minusa na svojoj “Tumbi” u revanšu protiv Klub Briža. Čak je minimalni poraz dobar rezultat kako je izgledao odnos snaga na terenu – 1:0.

Grci su završili meč bez šuta u okvir gola, dok su Belgijanci stvorili nekoliko dobrih šansi, sa užasno lošim udarcima u završnici, pogotovo to važi za Đutglu.

Na koncu, imao je Klub Briž i penal, koji je skrivio golman solunskog tima Kotarski, a onda se iskupio odbranom udarca sa 11 metara.

Tanka partija PAOK-a, ali zna se da njegova najveća snaga leži u navijačima kod kuće.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Olimpijakos - Fenerbahče 3:2 (2:0)

/Fortunis 8, Jovetić 32, Čikinjo 57 - Tadić 68, Kaveči 74/

Viktorija Plzenj - Fjorentina 0:0

Aston Vila - Lil 2:1 (1:0)

/Votkins 13, Mekgin 56 - Dijakite 84/

Klub Briž - PAOK 1:0 (1:0)

/Vetlesen 6/


tagovi

PAOKEmilijano MartinezAston VilaLiga konferencijeKlub BrižAndrija ŽivkovićLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara