Da li je Aleksandar Pavlović ono na šta Bajern godinama čeka? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 03:03

Još od Tomasa Milera...

Mladi vezista srpskog porekla Aleksandar Pavlović (19) ponovo je jedna od glavnih tema u nemačkim medijima. Momak za čiju će se naklonost u budućnosti boriti fudbalski savezi Nemačke i Srbije, pružio je verovatno najbolju partiju u seniorskoj konkurenciji, i to u derbiju protiv Štutgarta (3:0).

Odličnu utakmicu Pavlović je krunisao asistencijom za Kima koji je u 63. minutu postavio konačan rezultat. Zanimljivo, imao je 19-godišnji vezista još jedan pas što je prethodnio pogotku (ponovo je Kim bio precizan nakon udraca glavom), međutim ovoga puta oglasio se VAR i signalizirao da se radi o ofsajd poziciji. Naravno, sve to nije umanjilo značaj i vrednost prethodnog centaršuta...

Izabrane vesti

Mada je tek drugi put uvršćen u startnih 11 (opet silom prilika, pošto su Leon Gorecka i Jozua Kimih bili prehlađeni), Aleksandar Pavlović dobio je od Tomasa Tuhela veliko poverenje - da izvodi sve prekide. I kornere i slobodne udarce.

Malo je reći da je to radio izvanredno tokom svih 90 minuta. Nakon maltene svakog njegovog ubacivanja pred golom Aleksandera Nibela bilo je drame i nesigurnosti u odbrani Švaba. Time je Pavlović pokazao još jedan kvalitet koji do sada nismo imali prilike da vidimo.

Tuhel je posle utakmice želeo da spusti loptu. Pohvalio je mladog Srbina rođenog u Minhenu, ali i skrenuo pažnju na neke detalje...

"Aleks? Samo smo potvrdili da ima naše poverenje. Ali ne treba sada da se zanosimo... Da, odigrao je veoma dobru utakmicu, imao je i neke dobre nastupe kada je ulazio sa klupe, kao protiv Borusije u Dortmundu, na primer. Ipak, mučio se u nekim momentima s fizikom. Tada su uskočili ostali i pomagali mu. On je potom ušao u igru na pravi način i bio dominantan u duelima. Njegovi prekidi su pravili razliku... Veoma sam srećam zbog njega. Dobro trenira, sjajan je momak, ima srce. Sve je ide u dobrom smeru za njega", izjavio je iskusni stručnjak na konferenciji za medije.

BAJERN NE DA BAJERU DA MU POBEGNE, URAGAN KEJN ODUVAO ŠTUTGART (VIDEO)

Treba imati na umu da je Aleksandar Pavlović po prvi put igrao u tandemu sa Rafaelom Gereirom u srcu terena. Pritom, Portugalcu to nije prirodna pozicija. I pored svih nedaća s povredama Bajern je izgledao dosta dobro na sredini, a zasluge za to u dobroj meri idu najmlađem na terenu.

Otuda se nameće logično pitanje: da li je to Bajern napokon stvorio igrača za prvi tim u svojoj akademiji?

Podsećanja radi, Pavlović je u Bajernovi omladinsku školu došao kada mu je bilo samo sedam godina. Ove sezone upisao je debi u prvom timu, bilo je to protiv Darmštata krajem oktobra, da bi već u narednom kolu odigrao pola sata u Dortmundu i zabeležio asistenciju.

Priznanja stižu sa svih strana, pa i od nemačkih kolega. Bild je jučerašnju partiju Aleksandra Pavlovića ocenio 'dvojkom', što je veoma veoma dobra ocena. Najvišu, 'jedinicu', dobili su samo dvostruki strelac Hari Kejn i pomenuti Kim.

Ugledni Kiker otišao je i korak dalje. Ocena za učinak protiv Štutgarta takođe 'dvojka', međutim ovaj list uvrstio je Pavlovića i u tim kola 15. runde Bundeslige.

NAPOMENA: Brojke kraj imena znače koliko se puta dati igrač našao u timu kola ove sezone

Kada govorimo o igračima iz sopstvene akademije Bajern bez obzira na izvanredne uslove u ovom segmentu zaostaje za najvećim klubovima Evrope. Uostalom, kada konstatujemo da je Tomas Miler poslednji veliki igrač proizišao iz klupske akademije, to valjda dovoljno govori.

Džamal Musijala doveden je iz Čelsija, dok je Alfonso Dejvis malo vremena proveo u omladinskom timu pre nego što je zaigrao za seniore. Ni jedan ni drugi nisu prošli sve uzrasne kategorije kao Miler. Ili Aleksandar Pavlović.

Uz mladog Srbina klub trenutno najveće nade polaže u 20-godišnjeg Franca Kreciga.


tagovi

Aleksandar Pavlović

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara