Dortmund raus! Girasi potpuno 'poludeo', u četvrtfinalu nemačkog kupa samo tri bundesligaša

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 23:14

Štutgart nadigrao Borusiju

I nadigrana i izbačena iz DFB kupa! Borusija iz Dortmunda deset bodova zaostaje u Bundesligi za liderom i malo ko veruje da može da se vrati u trku za titulu, a nakon večerašnjeg poraza na Nekar stadionu u Štutgartu (0:2), jasno je da od (domaćeg) trofeja nema ništa ni ove sezone.

Štutgart je pružio još jednu izuzetnu partiju, čudesni Seru Girasi nastavio seriju golova po povratku iz povrede, a Silas Vamangituka dotukao grogiranog protivnika u finišu susreta.

Izabrane vesti

U svemu je maltene domaćin bio bolji. Edin Terzić je kombinovao, ostavio na klupi najboljeg igrača Julijana Branta i prvog špica Niklasa Filkruga, te veterana Marka Rojsa, i to ga je na kraju očito skupo koštalo.

Nema u završnici DFB kupa Bajerna, Dortmunda, RB Lajpciga, Volfzburga, Ajntrahta... Na stranu navijačke strasti, ali očekuje se nas veoma uzbudljiva završnica nemačkog kupa. Pored Štutgarta i Bajer Leverkuzena, koji su hit sezone, u borbi za trofej ostao je još samo jedan bundesligaš - Borusija iz Menhengladbaha. Kajzerslautern, Fortuna Diseldorf, Sankt Pauli i Herta su drugoligaši, Sarbriken trećeligaš.

Ali da se vratimo derbiju osmine finala i njegovim junacima...

Seru Girasi svakako je najveći. Momak koji je u pravom smislu reči eksplodirao u 27. godini postigao je noćas 18. gol na 13. utakmici u sezoni. Ni teža povredama mu nije mogla ništa. Napravio je pauzu, vratio se, i nastavio tamo gde je stao. Pazite sad: Seru Girasi ove sezone pogađa na svaka 53 minuta?!

Jasno je već sada da Štutgart neće moći da ga zadrži duže od šest meseci, a onaj ko ga dobije očito će dobiti džek-pot. Jer uveliko se spekuliše kako reprezentativac Gvineje ima izlaznu klauzulu postavljenu na svega 17.000.000 evra.

Njegova vrednost u odnosu na jun mesec skočila je za čak 26.000.000 i sada ga Transfermarkt procenjuje na celih 40.000.000.

Girasi je pogodio u na pas Enca Miloa u 54. minutu, dok je Silasov gol u 77. minutu pripremio Maks Mitelštet, koji takođe igra sjajno poslednjih nedelja.

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA

Utorak

Kajzerslautern - Nirnberg 2:0 (0:0)

Magdeburg - Fortuna Diseldorf 1:2 (1:0)

Borusija Menhengladbah - Volfzburg 1:0 (0:0, 0:0)

Homburg - Sankt Pauli 1:4 (1:1)

Sreda

Bajer Leverkuzen - Paderborn 3:1 (2:0)

Sarbriken - Ajntraht Frankfurt 2:0 (0:0)

Herta - Hamburger 5:3 penalima (3:3, 2:2, 1:2)

Štutgart - Borusija Dortmund 2:0 (0:0)


tagovi

Kup Nemačke

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara