Čelsijevi prvotimci posle poraza u Madridu (©Reuters)
Čelsijevi prvotimci posle poraza u Madridu (©Reuters)

Drogba žestoko po Todu Boliju: Ne prepoznajem više moj Čelsi! Kod Romana je bilo klase

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 10:00

“Kladimo se na mlade igrače… A potreban vam je igrač koji unese malo ludila na stadion”, kaže legendarni napadač

Odavno je jasno svima koji i ovlaš prate fudbal, novinari su već istrošili pera pišući o tome, ali neko je sve morao da kaže i javno. Neko sa autoritetom i imenom, a među navijačima Čelsija nema mnogo većih od Didijea Drogbe. Legendarni napadač Plavaca konačno je probio led i rekao ono što svi misle: Tod Boli nema pojma šta radi.

Strelac pobedničkog penala u Čelsijevom pohodu na trofej Lige šampiona u finalu sa Bajernom iz 2012. godine – koliko su samo Nemci bili bolji tada, ali ko to još pamti? – nije mogao da tek tako pređe preko očajnog utiska koji su Plavci ostavili u dvomeču sa Realom. I nije propustio šansu da deo krivice svali na novog gazdu iz SAD, između ostalog, i zato što se tako lako odrekao najbližih saradnika svog prethodnika, Romana Abramoviča.

Izabrane vesti

Bilo je klase u ovom klubu za Abramovičeve ere, ali sada mislim da je nema. Mnogo mi je teško kada vidim kako su se otarasali određenih ljudi. Trebalo bi da se vrate starim principima i vrednostima. Više ne prepoznajem moj klub”, rekao je Drogba, sada stručni konsultant Kanal+ televizije.

Mislio je naravno na Brusa Baka, Marinu Granovskaju, Petra Čeha… Sve one ljude koji su obavljali veliki posao kod Abramoviča, a koje je Boli precrtao kao gumicom. I onda strovalio 611.000.000 evra na pojačanja. Samo da bi na kraju izgledao nemoćno u dvomeču sa Realom.

Trošio je naravno i Abramovič, trošio je kao niko pre njega. Ali…

Njegove odluke su bile veoma inteligentne. On je doveo igrače kakvi su Petr Čeh, Andrij Ševčenko, Ernan Krespo, Mikel Esjen, Didije Drogba, Floran Maluda i ostali… To je urađeno da bi se osvajale titule. To su bili igrači sa određenim iskustvom”.

Sada je Boli doveo Enca Fernandeza, Veslija Fofanu, Mihaila Mudrika, Marka Kukurelju, Rahima Sterlinga, Benou Badijašila, Kalidua Kulibalija, Žoaoa Feliksa, Pjer-Emerika Obamejana… Ove mlađe i manje poznate da i ne pominjemo. Pa opet je posle subotnjeg poraza od Brajtona optuživao igrače da su odigrali “sramotnu sezonu”. Posle praza u Madridu opet je u društvu suvlasnika Bedada Egbalija ulazio u svlačionicu.

Ima naravno i do igrača. Ali oni su posledica nove klupske strategije, koja se Drogbi nimalo ne dopada.

Kladimo se na mlade igrače. Ali svlačionica u kojoj je više od 30 igrača je veoma teška za trenera. A Čelsiju nedostaju harizmatični lideri. Potrebni su ti igrači koji će da uzmu utakmicu u svoje ruke, da prihvate svoje odgovornosti. Potreban ti je igrač koji donosi malo ludila na stadion”.

Takvi sada ne stanuju na Stamford Bridžu. Frenk Lampard, jedan od legenarnih Drogbinih saigrača, izgubio je prve četiri utakmice otkako je ovog meseca seo na klupu kao privremeno rešenje.


tagovi

Didije DrogbaTod Boli

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara