©Starsport
©Starsport

Džinovim koracima protiv šampiona: Miladinović prižejkuje novi skalp

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 11:54

Ofanzivni vezista Brđana odličnim igrama preuzeo važnu ulogu, te je u prvom planu pred gostovanje Crvenoj zvezdi

Dve prolećne pobede predstavljale su idealan početak drugog dela sezone za Čukarički i sjajan uvod u derbi 22. kola Mozzart Bet Superlige protiv Crvene zvezde. Brđani će danas od 16 časova pokušati da drugi put u aktuelnoj takmičarskoj godini pomrse račune braniocu titule i tako nastave poteru za večitim rivalima i TSC-om koji su se izdvojili tokom jeseni.

Glavni adut Čukaričkog u prethodnim kolima, protiv Radnika i Železničara, bio je Igor Miladinović, hitri vezni fudbaler koji je pred gostovanje u Ljutice Bogdana izneo očekivanja, ali se i osvrnuo na dosadašnji učinak.

Izabrane vesti

"Zvezda je uz Partizan najbolji tim u ligi. Igrao sam već mnogo utakmica protiv crveno-belih, jesenas smo ih pobedili, a i danas im idemo na megdan sa željom da ostvarimo što bolji rezultat... Da probamo da pobedimo. Dobro smo krenuli proleće - dve utakmice i dve pobede. TSC je malo odmakao, ali je dugo prvenstvo, sledi i plej-of, te smatram da možemo i do trećeg mesta, ali je najbitnije da izborimo Evropu i da pokušamo potom da na međunarodnoj sceni budemo bolji nego sada", kazao je Miladinović.

Fudbaler rođen 2003. godine u Kruševcu uspeo je da se afirmiše tokom prethodnih godinu dana, ali i da preuzme važnu ulogu u timu, te danas u rukama drži konce igre Brđana.

"Zahvalan sam što sam dobio minutažu i priliku da pokažem šta znam. Konkretna šansa je uticala da se pokažem u pravom svetlu. Dok nisam igrao bilo je turbulentno, nisam bio srećan što ne igram. Uvek je bila gužva u veznom redu, oštra konkurencija, ali pružio sam maksimum i izborio se da budem standardan. Nijedan igrač ne voli da je na klupi, svako se nada mestu u timu, a ja sam pokazao partijama da u klubu mogu da računaju na mene. Trudim se da igrom doprinosim rezultatima".

Miladinović je u dosadašnjem delu šampionata postigao osam pogodaka te je četvrti golgeter lige, iza Mateusa Saldanje, Miloša Lukovića i Borisava Burmaza. Lucidni fudbalski arhitekta igrao je od defanzivnog veznog do lažne devetke, ali ističe da se najbolje snalazi na svojoj poziiji - iza špica.

"Fudbal brzo preokrene stvari. U periodu kada nisam igrao samo sam se nadao minutima i nisam očekivao ovakav rasplet. Na početku sam igrao češće defanzivnog veznog, iako mi više odgovara ofanzivna uloga. Nadao sam se minutima na svojoj poziciji, ali nisam bio baš ubeđen da ću ih na ovaj način iskoristiti. Drago mi je da sam dobio slobodu u igri, osećam se bitnim u organizaciji igre. Radom i partijama sam zaslužio to i verujem da vraćam na pravi način. Češće smo igrali sa klasičnim npadačem, ali sam u Pančevu ja bio lažna devetka. Imali smo malo vremena da se uigramo, ali smo se dobro snašli. Lično, više volim da igram uz špica jer mi je lakše kada imam ispred sebe saigrača sa kojim mogu da razigram, međutim spreman sam na svaku ulogu".

Ulogu spone u ofanzivi Čukaričkog centralni vezista je prihvatio oberučke, a iako sajajno sarađuje sa svim saigračima ističe ulogu Đorđa Ivanovića.

"Svi odlično sarađujemo na terenu, ali van terena svako ima pojedince sa kojima se posebno razume. Od prvog dana sam dobar sa Đorđem Ivanovićem, pužao mi je podršku i kad nisam igrao, govorio da će doći moje vreme i da je potrebno samo da vredno radim. Od prvog dana je uz mene i za to mu dugujem mnogo".

Među najnižima u redovima Brđana, Miladinović je pažnju superligaške publike privukao borbenim pristupom, pa je nadimak Džin koji je dobio kao kontrast fizičke pojave postao sasvim opravdan jer je neretko nezaustavljiv i za znatno krupnije čuvare. Shodno građi, poziciji i stilu igre ne čudi što Čukin Džin kao idola ističe Mesija, dok govoreći o ligama koje sanja nema dilemu.

"Cilj mi je da jednog dana igram u nekoj od pet najboljih liga Evrope. Posebno volim Italiju i Španiju, ali nemam konkretan klub kao želju".

Destinacija je jasno zacrtana, a ka njoj je Miladinović krenuo iz okoline Kruševca.

"U Ribarskoj banji, gde sam rođen, sam išao u školu i jednog dana su došli treneri koji su tražili dečake za školu fudbala. Izabrali su mene na predlog jednog učitelja. Do 14. godine sam trenirao tu i kada sam upisivao srednju školu prešao sam u Čukarički. Na Banovom brdu sam potom prošao kroz omčadinsku školu, a potom i zakoračio u seniorski fudbal".

Zajedno sa Igorom u Čukarički je stigao i rođeni brat Uroš koji je godinu dana mlađi, ali takođe igra u veznom redu.

"Brat je bio na pozajmici u Vršcu, dok sam ja ostao uz prvi tim i možda izgubio šest meseci s obzirom na to da nisam igrao redovno. Uroš je dobrim igrama u Prvoj ligi izborio povratak i sada se bori za mesto. Potpuno smo suprotni, po građi, temperamentu, navijačkom opredeljenju. Oduvek se takmičimo, a sada smo takoreći konkurencija u veznom redu. Ipak, siguran sam da ćemo obojica imati svoju ulogu", rekao je Miladinović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO:

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

13.45: (9,50) Radnik (4,90) Partizan (1,35)

16.00: (1,25) Crvena zvezda (6,50) Čukarički (10,5)

18.30: (4,10) Železničar (3,50) TSC Bačka Topola (1,90)

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

Igor MiladinovićČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara