Džud Belingem slavi u Bilbau (©Reuters)
Džud Belingem slavi u Bilbau (©Reuters)

El Viejo Clásico i povratak Belingema

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 14:47

Real Madrid čeka Bilbao pojačan najboljim igračem u kampanji

Barselona se bliži prvom mestu, i samo je pet bodova daleko od Real Madrida, koji već u nedelju veče može da se vrati na udobnih osam poena suficita. Na Bernabeu dolazi Bilbao, jedan od tradicionalnih rivala Blankosa, u sklopu El Viejo Clásica iliti Starog klasika u 30. kolu Primere (21.00).

Jedini tim koji je pobedio Madriđane u ligi ove sezone bio je njegov gradski rival Atletiko. Klub sa sličnim imenom i bojama, ali iz Bilbaa, sada će želeti da mu se pridruži. Baski su se pobrinuli za svoju motivaciju u nedeljnom derbiju. Konkretno, mešovite performanse Đirone sugerišu da treće mesto, koje je izgledalo kao da se gubi iz vidokruga pre samo nekoliko sedmica, svakako nije nedostižno. Atletik je trenutni samo šest bodova daleko od njega.

Izabrane vesti

Real ima izuzetno uspešnu kampanju. U prvenstvu, sa devet kola do kraja, ima pet bodova prednosti i meč manje, i hrabro juri ka osvajanju titule. I u Ligi šampiona pulenima Karla Ančelotija ide odlično, jer nisu izgubili nijedan bod u grupi i posle osmine finala gde su eliminisali RB Lajpcig, u četvrtfinalu ga čeka obračun sa Mančester Sitijem.

21.00: (1,60) Real Madrid (3,90) Atletik Bilbao (5,80)

Poslednji put Blankosi su se radovali u veoma interesantnom meču u Pamploni. Vinisijus Žunior, o kome se u poslednje vreme mnogo raspravljalo, probio je "led" golom u četvrtom minutu, ali je Osasuna za tri minuta izjednačila preko Budimira. Karvahal je vratio Kraljeviće u vođstvo u 18. minutu, a gosti su potom dodali još dva gola preko Vinisijusa i Dijaza i zabeležili vrednu pobedu od 4:2.

--------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------

Atletik želi da se barem osveti za neuspešan prvi ovosezonski susret sa Blankosima. Svojevremeno su na svom terenu izgubili 2:0, kada su se za golove pobrinuli Džud Belingem i Rodrigo. Oba ova asa Blankosa trebalo bi da budu spremna da uskoče u igru, a dodatni motiv će imati engleski reprezentativac, koji će se pojaviti posle suspenzije.

S druge strane, van stroja su Vinisijus Žunior zbog kartona, a Kurtoa i Alaba zbog povreda. Na strani gostiju, povređen je Juri Berčiče. I bez njega Lavovi su u prošlom kolu na svom terenu savladali novajliju Alaves.

Gorka Guruzeta se za pet minuta proslavio sa dva gola, i Bilbao je tako ostvario 16. pobedu u tekućoj ligaškoj sezoni, a uz to je preskočio Atletiko Madrid na četvrtoj poziciji, koji je u prošlom kolu na svom terenu izgubio sa 3:0 od Barselone.

Biće ovo 186. ligaški dvoboj Reala i Atletika, uz Barsu jedine klubove koji nikada nisu ispadali iz najjačeg španskog ranga, i logično Blankosi su uspešniji sa 97 slavlja, naspram 57 trijumfa Lavova.

-----------------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

-----------------------

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)

/Navaro 51/

Subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)

/S. Ramos 5/

Almerija - Osasuna 0:3 (0:2)

/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Rafinja 60/

Nedelja

14.00: (2,00) Selta (3,50) Rajo Valjekano (4,20)

16.15: (1,75) Đirona (3,70) Betis (5,40)

18.30: (3,45) Alaves (2,95) Real Sosijedad (2,45)

21.00: (1,60) Real Madrid (3,90) Atletik Bilbao (5,80)

Ponedeljak

21.00: (3,20) Viljareal (3,60) Atletiko Madrid (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridAtletik BilbaoBilbaoDžud Belingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara