Fantazzi predlozzi: Arnold na "hlađenju" i Junajted, Salahova dobro poznata mušterija

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.08.22. | 09:00

Niste doveli Martinelija? Šta čekate?

Evo nas ponovo nazad! Od danas, pa sve do poslednjeg kola Premijer lige bavićemo se Fantazzi predlozima kako bismo pokušali da vam pomognemo da dođete do neke od vrednih nagrada u Mozzart FB Vip ligi i Mozzart FB Free ligi. Za sastavljanje tima sada je kasno, radili smo na tome pre dve nedelje, za njegovu rekonstrukciju (wildcard) pak prerano, te ćemo se ovog puta baviti pojedinačnim transferima, u zavisnosti od toga u kojoj vam je liniji tima "zatezanje" potrebno, jer nema sumnje da je svaki Fantazzi igrač nezadovoljan makar jednim od 15 igrača iz tima. Da podsetimo, treća runda počinje u 13.30 utakmicom Totenhema i Vulverhemptona, a poslednji rok za formiranje tima je 12.00. Onda, da krenemo!

FANTAZI IGRAČI, KVOTE - KOMPLETNA PONUDA

Izabrane vesti

Vinsente Guaita (4,5m) – Valja imati na umu da je Kristal Palas beležio izuzetne rezultate prošle sezone na Selhurst parku. Orlovi su na svom terenu sačuvali mrežu sedam puta prethodne sezone, što je učinak kakav su nadmašila samo dva tima u Premijer ligi, Mančester Siti i Liverpul.

Žoao Kanselo (7,1m) – Nikako nismo navikli od Trenta Aleksandera Arnolda da u dva uzastopna kola ne uradi doslovno ništa. Ni gola, ni asistencije, ni sačuvane mreže… Ranjivost u srcu odbrane (bez Džoela Matipa i Ibrahime Konatea), te slaba forma ofanzivne linije, uticale su očigledno i na mladog desnog beka. Nema sumnje, Arnold će kad-tad proraditi, ali je čini se u ovom trenutku luksuz imati ga u kombinaciji sa još jednim skupocenim defanzivcem. Bilo da je to Endrju Robertson ili Žoao Kanselo.

Stoga je naš predlog, makar dok se Liverpul ne vrati na staro, držati se Kansela. Mančester Siti je uz Njukasl jedini tim bez primljenog gola u Premijer ligi, a Portugalac je pored dva "clean sheet-a" upisao i asistenciju. Protiv Njukasla je prošle sezone bio produktivan, u oba meča doneo je dvocifren broj poena, te se čini kao logičan izbor.

Ris Džejms (6,1m) – Gostovanje Lidsu odlična je prilika za desnog beka da nastavi sjajan početak Fantazi sezone. Gol i sačuvama mreža u prva dva kola, plus tri bonus poena – Džejms je protiv Evertona i Totenhema doneo po sedam poena. Prošle sezone bio je poprilično dobar izbor na gostovanjima, na pet od 11 mečeva na strani koje je počeo ostvario je dvocifren broj poena sa prosekom od 8,4 po meču!

Oleksandr Zinčenko (5,2m) – Ofanzivna ulogu koju ima u timu Mikela Artete nije prošla nezapaženo kod Fantazi menadžera. Cena mu je značajno porasla – za 0,2m – a sve posle asistencije i "clean sheet-a" protiv Kristal Palasa. Ovog puta ga na prvi pogled čeka još lakši zadatak, pošto Arsenal u goste idu Bornmutu, timu koji je uputio svega 10 udaraca ka golu rivala u prethodna dva kola (samo četiri u okvir), manje od bilo kojeg drugog tima u Premijer ligi. Za slučaj da nemate dodatnih 0,2m, za koliko je Ukrajincu porasla scena, u razmatranje treba uzeti njegovog kolegu iz odbrane Gabrijela (5,0m), strelca pet prvenstvenih golova u prošloj sezoni, što je bio rekord među defanzivcima.

Paskal Gros (5,6) - Veliki broj Fantazi igrača ukazao je poverenje Pedru Netu na startu, a posle dva kola u kojima nije imao doprinos, mnogi su ga već izbacili iz timova. Naš je savet da ga za utakmicu sa Totenhemom poštedite i date mu priliku da vam za poverenje vrati protiv Njukasla, Bornmuta i Sautemptona.

Ukoliko je međutim istrošio sve kredite i želite da ga izbacite, odlična zamena mogao bi da bude Paskal Gros. Izveo je sedam od devet kornera Brajtona ove sezone, umeo je prethodnih sezona da se lati i penala, a u prethodna dva kola nije bilo veznog fudbalera koji je više puta ušao u protivnički šesnaesterac od Nemca. Dakle, redovan je u završnicama napada svoje ekipe o čemu svedoče i dva gola protiv Mančester junajteda na otvaranju sezone. Na ruku mu ide i raspored u narednih šest rundi: Vest Hem, Lids, Fulam, Lester, Bornmut, Kristal Palas.

Paskal Gros (Foto: Reuters)Paskal Gros (Foto: Reuters)

Mohamed Salah (13,0m) – Što se brzonogog Egipćanina tiče, sve ide po već ustaljenom običaju. U prvom kolu kao po navici izdominira (u svakoj od šest sezona na premijeri je postigao makar gol), u drugom uvek podbaci (nikada nije postigao gol u ovoj rundi). U trećoj ga čeka ljuti rival Mančester junajtedom protiv kojeg obožava da igra. Naime, prošle sezone je u dve prvenstvene utakmice sa Junajtedom doneo 43 poena, a ukupno u 10 mečeva sa Crvenim đavolima u svim takmičenjima postigao je devet i namestio dva gola. A ovaj Junajted, dalo se primetiti u prva dva kola, nije ništa bolji od onog iz prethodnih sezona...

Džejms Medison (8,0m) – U formi je i Lesterov plejmejker. Gol Arsenalu, asistencija protiv Brentforda, a sada mu u goste dolazi Sautempton koji je prošle sezone primio najviše golova u Premijer ligi na strani (43). I ovu su počeli katastrofalno, pošto su u duelima sa Totenhemom i Lidsom već kapitulirali šest puta. Verujemo da će i protiv Lestera, a Medison koji je prošle sezone u dva prvenstvena mečač sa Sautemptonom postigao dva gola i jedan namestio i ovog puta biće umešan na ovaj ili onaj način.

Kvota da će Medison prebaciti marginu od 6,5 poena protiv Sautemptona iznosi - 2,90! Vredno rizika!

Gabrijel Martineli (6,3m) – Ako ga nista imali do sada, vreme je da ga dovedete. Istina, jeste mu cena porasla, posle drugog kola čak za 0,2m, ali sa cenom od 6,3m i dalje spada među "budžetske" igrače. Donosio je bodove u obe prethodne runde (po gol Kristal Palasu i Lesteru), zbog čega je jedini igrač kojeg je na prelazu između drugog i trećeg kola u tim dovelo preko 1.000.000 igrača! Jeftin je, siguran starter, povremeno izvodi prekide i pride ide na noge novajliji Bornmutu. Šta bi moglo da krene po zlu?

Kvota da će Martineli prebaciti marginu od 6,5 poena protiv Bornmuta je - 2,41!

Žezus i Martineli (Foto: Reuters)Žezus i Martineli (Foto: Reuters)

Gabrijel Žezus (8,1m) - Ukoliko tražite zamenu za Darvina Nunjeza, napadač Arsenala je taj! Jeftiniji je od Urugvajca, pa bi vam u kasi još i ostalo 0,9m, a Žezus u treće kolo ulazi naošten za Bornmut, pošto je u prethodnom kolu postigao dva, namestio još toliko golova i doneo ukupno 19 poena! Na kraju krajeva, radi se o igraču koji je do sada uputio osam udaraca unutar 16 metara, više od bilo kojeg drugog igrača. Opcija je i za kapitensku traku.

Kvota da će Žezus prebaciti marginu od 5,5 poena protiv Bornmuta iznosi - 1,70!

Ajvan Toni (7,1m) - Ukoliko pak već imate Žezusa, Nunjeza možete da zamenite napadačem Brentforda. Za ceo milion je jeftiniji od Žezusa, "zakucan" je starter koji će odigrati svih 90 minuta, izvodi penale u Brentforda i već na kontu ima gol i asistenciju. Raspored mu takođe ide na ruku: Fulam, Everton, Kristal Palas, Lids, Sautempton...

Kvota da će Toni protiv Fulama prebaciti marginu od 5,5 poena na utakmici je - 2,41!



tagovi

FANTAZZI FUDBALMOZZART FANTAZZIFantasy Fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara