Fudbaleri Fjorentine (©MN Press)
Fudbaleri Fjorentine (©MN Press)

Fjorentina podigla glavu i formu, ali sa Parmom se tradicionalno muči

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 14:56

U borbi za četvrtfinale Kupa Viola dočekuje Krstaše, koje je savladala jednom u šest minulih dvoboja

Parma kao lider Serije B putuje na stadion Artemio Franki da bi se u sredu uveče suočila sa Fjorentinom u borbi za plasman u četvrtfinale Kupa Italije. Dok Viola licitira sa prolaskom među osam najboljih treću uzastopnu sezonu, Krstaši pokušavaju da izbegnu pad u ovoj fazi četvrti put u poslednjih pet godina.

Posle samo četiri trijumfa u 10 mečeva u svim takmičenjima od kraja septembra do početka novembra, Fjorentina je značajno popravila formu. U poslednjih pet okršaja ostvarila je četiri pobede, uključujući i uspeh od 3:0 protiv Salernitane u Seriji A prošlog vikenda.

Izabrane vesti

Dva gola u uvodnih 17 minuta Lukasa Beltrana i Rikarda Sotila dovela su Violu u prednost na domaćem terenu, pre nego što je Đakomo Bonaventura udarcem u drugom poluvremenu overio bodove za ekipu Vinčenca Italijana.

21.00: (1,50) Fjorentina (4,30) Parma (6,50)

Fjorentina, u čijem dresu je standardan srpski reprezentativac Nikola Milenković, trenutno je na šestom mestu u Seriji A i samo jedan bod zaostaje za četvrtoplasiranom Romom, sa kojom će se suočiti u sledećem meču Serije A u nedelju. Ali prvo mora da skrene pažnju na Kup Italije i pokušava da izbegne poraz protiv niželigaške opozicije.

Ljubičasti su savladali Parmu sa 2:1 u finalu Kupa Italije 2000/2001, ali lani nisu uspeli da okončaju svoju 22-godišnju sušu bez trofeja. U finalu su poraženi sa 2:1 od Intera. Sada Fjorentina ulazi u završnicu Kupa odlučna da ovoga puta ostvari bolji učinak, ali uspeh nad Parmom u sredu nije izvestan. Viola jeste favorit, ali pobedila je žuto-plave samo u jednom od prethodnih šest dvoboja.

Pošto je prošle sezone podbacila u plej-ofu za promociju, Parma je napravila snažan start u drugom rangu ovog mandata i trijumfovala u 10 od uvodnih 15 utakmica da bi se popela na vrh tabele, izjednačena po bodovima sa Venecijom.

Krstaši su pretrpeli kratak pad u formi kada su ispustili bodove protiv Leka i Modene krajem prošlog meseca, ali su se vratili na dramatičan način prošlog vikenda pošto su pobedili Speciju sa 1:0 u gostima zahvaljujući autogolu Žoaa Mutinja u četvrtom minutu nadoknade.

Igrači Fabija Pekije su pobedili u sedam od 10 poslednjih gostujućih utakmica u svim takmičenjima ove sezone, iako je subotnji uspeh nad Specijom bio prvi put da nisu uspeli da postignu najmanje dva gola na strani.

Dva od sedam gostujućih trijumfa Parme su se dogodile u Kupu Italije, sa udobnom pobedom u Bariju od 3:0 u prvom kolu, posle čega je usledio trijumf nad Lečeom od 4:2 u drugom kolu prošlog meseca. Međutim, Parma nije uspela da napreduje dalje od osmine finala Kupa Italije od sezone 2013/2014, kada je stigla do četvrtfinala.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Lacio - Đenova 1:0 (1:0)

/Genduzi 5/

Sreda

21.00: (1,50) Fjorentina (4,30) Parma (6,50)

20. decembar

Inter – Bolonja

2. janaur

Milan – Kaljari

3. januar

Atalanta – Sasuolo

Roma – Kremoneze

4. januar

Juventus – Salernitana

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeFjorentinaParma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara