Fabinjo (©Al-Ittihad)
Fabinjo (©Al-Ittihad)

Francuskog buldoga možda neće moći da prošeta, ali tigra može: Liverpul napravio posao o kakvom je mogao da sanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 22:36

Al Itihad iskeširao 46.000.000 evra za brazilskog vezistu

Još jedan važan deo Liverpula iz prethodnih godina napustio je Enfild. Posle Džordana Hendersona u Saudijsku Arabiju je stigao i Fabinjo.

Brazilski vezista je potpisao trogodišnji ugovor sa tamošnjim šampionom Al Itihadom, koji će Liverpulu platiti 46.000.000 evra za usluge 29-godišnjeg reprezentativac Selesaa. Sjajan posao Redsa, vrlo verovatno neizvodljiv da Saudijci ovog leta nisu sa džakovima novca stigli u Evropu, budući da prošle sezone Fabinjo nije bio ni bleda senka onog igrača iz prve četiri godine na Enfildu. Ovako, engleski klub će još i zaraditi na njegovoj prodaji, pošto ga je 2018. godine platio Monaku milion evra manje.

Izabrane vesti

Dosta se prethodnih dana pisalo o Fabinju. Pregovori su u jednom trenutku zastali, a engleski tabloidi su tvrdili da razlog leži u tome što je Brazilac jako vezan za svoje francuske buldoge, rasu pasa koja je zabranjena u Saudijskoj Arabiji. Iskoristili su iz Al Itihada između ostlaih i ove natpise u promo snimku u kojem Fabinjo na povocu šeta – tigra, a koji se završava rečenicom:" Fabinjo je tigar!".

Fabinjo je za Liverpul odigrao 219 utakmica, postigao 11 i namestio 10 golova i sa Redsima osvojio sedam trofeja. Prethodno je nastupao za Monako, Real Madrid i Fluminense iz kojeg je stigao u Evropu. Prvo u Rio Ave, mada za portugalski klub nije uspisao nijedan nastup pošto je istog leta prešao na Santijago Bernabeu.

"Danas napuštam svoj dom. Već pet godina nosim ovaj dres i uvek sa najvećim mogućim ponosom i srećom. Od prvog dana u Liverpulu svi su me prigrlili. Ono što sam video u ovom klubu, odnos između ljudi, učinilo me je da se osetiom kao deo porodice. Za ovih pet godina sam rastao kao igrač, kao čovek, ostvarivao snove. Sa tim dresom sam osvojio svaku titulu o kojoj igrač može da sanja. Premijer liga, Liga šampiona, FA kup, Karabao kup, dostigao sam najviši nivo i igrao Svetsko prvenstvo. Zahvaljujući Liverpulu ispunio sam svoj san da uđem na stadion sa sinom u naručju. Zahvaljujući Liverpulu igrao sam na najboljem stadionu na svetu, proživeo sam najveći meč u životu, povratak protiv Barselone, koji je bio moguć samo zahvaljujući Enfildu. Taj trenutak će zauvek ostati u mom sećanju. Ovo kažem srcem ispunjenim radosti: Volim ovaj klub. Hvala vam, Crveni, za sve što smo zajedno doživeli. Nikada nećete hodati sami", napisao je Fabinjo u oproštajnoj poruci.

Brazilca u Al Itihadu već čekaju Karim Benzema, Engolo Kante i Žota koji su takođe ovog leta stigli u klub.



tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2023LiverpulFabinjoAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara