Fudbal u Bosni i Hercegovini: Najbrži gol u istoriji, crveni kartoni i neuspešna premijera Kize Milinkovića

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.08.21. | 11:43

Za sada najozbiljnije deluju Tuzla i Zrinjski

Kako vreme odmiče, tako i Premijer liga Bosne i Hercegovine biva sve zanimljivija, pa se iz kola u kolo ima o čemu da se priča.  Vikend iza nas obeležili su crveni kartoni, skromna efikasnost i ispisivanje istorije. Krenimo redom.

BELMIN MEŠINOVIĆ ISPISAO ISTORIJU

Izabrane vesti

Duel u Trebinju koji je otvorio ovo kolo, između Leotara i Tuzle Siti, ostaće upisan u fudbalskim almanasima Premijer lige, pošto je postignut najbrži gol otkako se ovo takmičenje igra. Mladi fudbaler gostiju Belmin Mešinović pogodio je mrežu rivala u 11. Sekundi. Samo što se krenulo sa centra, domaći fudbaler je pogrešio, Mešinović uzeo loptu i matirao protivničkog golmana, za vođsto svoje ekipe ali i ispisivanje istorije.

Čak i kada bi se gledalo na mnogo širem nivou od Premijer lige BiH, teško da je neko uspeo biti brži, pa će se sigurno o ovome mnogo pričati.

SIJASET CRVENIH KARTONA

 Ovu rundu Premijer lige svakako ćemo pamtiti i po velikom broju crvenih kartona, što svakako nije odavno viđeno na premijerligaškim terenima. Od ukupno šest utakmica, sudije su pokazale čak pet crvenih, a najviše se razmahao Zoran Grbić, koji je delio pravdu na Mokrom Docu, između Posušja. Pokazao je dva crvena kartona i čak sedam žutih. Zanimljivo, svih sedam domaćinu. U finišu prvog poluvremena ‘pocrveneo’ je fudbaler domaćih Tino Blaž Lauš, a osim njega žute kartone dobili su Landeka, Bešlić, Vukoja, Begić, Bačak, Galić.

U drugom poluvremenu crveni karton kod gostiju zaradio je Đorđe Milojević . Međutim, ni činjenica da su domaći već u prvom poluvremenu zaradili isključenje nije bila dovoljna da aktuelni šampion dođe do bodova. Posušje je uspelo da nakon tri utakmice neefikasnosti nađe način da zatrese protivničku mrežu i ostavi Borca bez ijedne šanse za gol.

NEUSPEŠNA PREMIJERA ‘KIZE’ MILINKOVIĆA

Gore pomenuta utakmica u Posušju bila je debitantska za novog trenera Borca Zorana ‘Kizu’ Milinkovića. Ovaj debi neće pamtiti po lepom, budući da je njegov tim osim poraza, prikazao veoma lošu igru. Nisu stvorili neku ozbiljniju šansu, a da stvar bude gora, odigrali su bez energije, volje, želje. Upravo o tome je iskusni stručnjak i govorio posle meča na pres konferenciji, i jasno stavio do znanja da u timu nešto ne štima, a o tome je govorio i, sada već bivši trener, Marko Maksimović. Ako iko zna kako da se izađe iz tih kriznih situacija, to je svakako trenerski vuk poput Milinkovića, a njegov način biće zanimljivo videti. Jer, ukoliko želi da se Borac bori za odbranu titule, moraće dobrano zavrnuti rukave.

TUZLA SITI NEMILOSRDNA

Kada se pred početak ove sezone govorilo o favoritima, nekako niko nije u prvi plan stavljao ekipu Tuzle Siti. Uglavnom se govorilo o Sarajevu, Zrinjskom, Borcu, Veležu, dok su Tuzlaci bili iz onog drugog ešalona favorite za titulu. Međutim, kako stvari stoje, Husref Musemić je posložio kockice, tako da bar za sada važi za velikog favorita. Tri meča i tri pobede. I to, poprilično lagane. Prvo Sarajevo, pa Željo, i sada Leotar. Tuzla Siti deluje sigurno, uverljivo, odgovorno, samouvereno. Sve što jedan tim treba da krasi u pohodu ka vrhu tabele. Imaju meč manje protiv Borca, ali ukoliko nastave u ovakvom ritmu, mesto u samom vrhu premijerligaškog karavana ne bi trebalo da im izmakne.

ZRINJSKI ODUŠEVIO, ŽELJO RAZOČARAO

Jedan od timova koji je bio najaktivniji u ovom prelaznom roku, svakako je mostarski Zrinjski. Kada je trener Sergej Jakirović odlučio da potpuno renovira tim, niko nije znao šta on to zapravo ima na umu. Međutim, po prikazanom u dosadašnjem periodu, niko ne može reći da je oduševio. Prvo je usledio remi sa Širokim Brijegom (0:0), pa onda poprilično lagana pobeda na Koševu (0:2), i poslednji u nizu trijumf nad Željom (3:0). Imaju meč manje, jer će susret protiv Veleža biti odigran naknadno.

 

Upravo je ovaj poslednji meč protiv Željezničara pokazao svu snagu koju Plemići poseduju. Baš kao što je i strateg Želje Tomislav Ivković govorio; “Zrinjski igra najbrži i najagresivniji fudbal u ligi”. I zaista se pokazalo tako. Jer, nekadašnji okršaji ova dva rivala uglavnom su bili u egalu, dok je sada susret išao samo u jednom smeru. Potentna ekipa koju je skrojio Jakirović može mnogo u tekućoj sezoni, a uverićemo se i koliki su im dometi.

Dok je Zrinjski oduševio, Željo je razočarao. Bar u ovom kolu. Jer, mlada ekipa koju predvodi Tomislav Ivković u Mostaru zaista nije puno pokazala. Mada, protiv kvalitetnijeg protivnika i nije se moglo mnogo, te će Željezničar morati više pokazati u duelima sa ‘slabijim’ rivalima. Istina, vidi se rukopis Ivkovića, jer Željo deluje rastrčano I borbeno, ali taj slučaj nije viđen Pod Bijelim Brijegom.

SOLIDNA POSETA

Utakmice 4. kola Premijer lige pratilo je ukupno 11.620 gledalaca na šest stadiona širom Bosne i Hercegovine. Najviše gledalaca privukli su dueli Posušja i Borca na Mokrom Docu i Zrinjskog i Željezničara Pod Bijelim brijegom. Te duele pratilo je po 3.000 gledalaca, dok je 2.200 ljudi prisutno bilo na Tušnju, gde su gledali remi Slobode i Širokog (0:0).

Povratak premijerligaškog fudbala na Police nakon sedam godina i poraz Leotara od Tuzla Cityja (0:2) ispratilo je 1.320 gledalaca, dok je 1.500 navijača bodrilo Rudar u porazu od Sarajeva istim rezultatom. Najmanje gledalaca bilo je u Bijeljini. Njih 600 gledalo je utakmicu Radnik – Velež (1:1).

Piše: Marko Tešanović


tagovi

Zoran MilinkovićBorac Banja LukaFK SarajevoTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara