Reuters
Reuters

Glušakov, Paloski, Visdom: Zvučna pojačanja za anonimne klubove

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 04:48

Nekoliko interesantnih potpisa do sada slobodnih agenata

Letnja transfer pijaca je završena, a određeni broj igrača nije uspeo da obezbedi novi angažman na vreme. Nekima jednostavno krštenica pravi problem, poput 36-godišnjeg Denisa Glušakova, drugi su zenit karijere doživeli još kao mladi igrači, što je slučaj sa Albertom Paloskijem, a treći su neispunjenog potencijala dobrim delom zbog vansportskih dešavanja, kao Andre Visdom.

Zanimljiva informacija stiže iz Rusije. Igračka legenda moskovskog Spartaka Denis Glušakov, postao je član tamošnjeg trećeligaša Spartak Kostrome. Radi se o klubu koji je svojevremeno učestvovao u drugoj sovjetskoj ligi, osamdesetih godina dvadesetog veka pod imenom Tekstilščik, da bi zbog finansijskih problema bio rasformiran 2018. godine. Novoosnovani klub 2022. dobio je drugačije ime, ali je suština ostala ista. Stvoriti naslednika starog Tekstilščika, bar istorijski gledano, ako ne pravno formalno.

Izabrane vesti

Glušakov je zimus poslednji put igrao u Premijer ligi, a tada je otišao iz Himkija. Sada je pojačao klub iz grada čije je ime identično kao jedne istočnoslovenske boginje, a kao razlog naveo je entuzijastičan projekat i želju da učestvuje u jednoj lepoj fudbalskoj priči u smiraj karijere. Cilj Spartak Kostrome je da u narednoj dekadi izbori svoje premijerno učešće u najjačem rangu ruskog fudbala, a u toj nameri imaće pomoć i prekaljenog bivšeg reprezentativca Zbornaje.

S druge strane, Alberto Paloski bio je jedan od najboljih golgetera Serije A, a proslavio se u dresu Kjeva 2013. i 2014. godine. Kasniji prelazak u Milan nije bio plodonosan, a onda ni pokušaj da povrati formu u tadašnjem Premijerligašu Svonsiju. Pružao je povremeno solidne partije u Atalanti i Spalu, ali ni izbliza onako dobre kao među Letećim Magarcima. Sada 33-godišnjak potpisao je za Desencano iz italijanskog četvrtog ranga (Serija D). Relativno mlad klub, osnovan pre svega pet godina, koji još nije uspeo da se otisne bar u rang više.

Možda je najtužnija priča Andrea Visdoma. Nekadašnji mladi reprezentativac Engleske i velika nada Liverpula, izboden je nožem pre dve godine u napadu maskirane bande, a sada se vraća fudbalu, jer je postao igrač šestoligaša Vorington Tauna. Važio je u periodu Brendana Rodžersa na Enfildu za jednog od talentovanijih igrača u zemlji, ali se ispostavio još jednim promašajem. Incident iz njegovog privatnog života samo je ubrzao igrački pad.


tagovi

Denis GlušakovAlberto Paloskiendrju visdom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara