Goran Pandev (Parmacalcio1913)
Goran Pandev (Parmacalcio1913)

Goran Pandev pričao dečici: Dejan Savićević, Crvena zvezda i Điđi Bufon

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 17:03

Legendarni Makedonac se družio sa najmlađim navijačima Parme

Retko koji drugoligaš u svetu fudbala može da se pohvali takvom istorijom a da nikad nije bio prvak države kao Parma. Kroz retko kojeg današnjeg drugoligaša su prošle takve fudbalske veličine kao kroz klub sa Enio Tardinija. I retko koji drugoligaš ima danas takvu dvojicu asova kao što ih imaju popularni Krstaši.

Dres Parme danas nose svetski prvak Đanluiđi Bufon i osvajač Lige šampiona Goran Pandev. Zajedno imaju 13 titula prvaka države, ko zna koliko kup trofeja i individualnih priznanja. Iako u poznim godinama, sa istim žarom danas po drugoligaškim terenima Čizme pokušavaju da Parmi vrate stari sjaj.

Izabrane vesti

S obzirom na rejting Pandeva na Apeninima, Parma je iskoristila ime legendarnog Makedonca da ga upozna sa njenim najmlađim navijačima. Na jednosatnom druženju, deca su postavljala pitanja, a Pandev odgovarao.

A deca kao deca, odmah leksikonska pitanja.

Ko je najbolji golman protiv kojeg si igrao?

“Sada igram sa najboljim golmanom na svetu. Naravno, Bufon”.

Ko ti je idol iz dečačkih dana?

“Kad sam bio klinac, omiljeni igrač mi je bio Dejan Savićević. Veliki šampion! Mnogo mi se sviđao njegov stil igre. Bio je levonog, a igrao je za klub moga srca: Crvenu zvezdu. Da li sam ga dostigao? Ne. Ali sam srećan kakvu karijeru sam napravio”.

Zašto si iz Đenove došao u Parmu?

“Zato što su mu ovde zaista želeli. Žao mi je što nisam igrao mnogo zbog povrede. Ali sada sam zdrav i spreman da radim ono za šta sam doveden”.

Kakva je Makedonija zemlja?

“Tamo imam školu fudbala za klince. Makedonija je mala i siromašna zemlja. Nadam se da ću makar kroz fudbal uspeti da joj pomognem i da će neko od te dece uspeti da zaigra u inostranstvu”.

Ko će pobediti u baražu: Italija ili Makeodnija?

“Navijam za Makedoniju i nadam se da može da pobedi. Pre svega, ja sam Makedonac. Igra se jedna utakmica i u fudbalu je sve moguće”.

Kako ti je u Parmi?

“Lepo sam se snašao. Osećam se kao kod kuće, svi smo jedna velika porodica. Saigrači i trener su me sjajno primili”.


tagovi

Dejan SavićevićGoran Pandev

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara