(Reuters)
(Reuters)

Grizman ništa, Morata ništa, Simeone sve: Čolo je nacrtao Atletiku stazu ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 23:07

Madriđani umalo da opet kiksnu u gostima, ali se u završnici gostovanja na Madrigalu pojavio Saul – 2:1

Ne igra dobro, izgleda iscrpljeno, umorno, nosioci igre su mu van ritma, ali Atletiko i kad je ophrvan nedaćama ima čoveka koji fudbal poznaje u prste. Još jednom se ispostavilo da je Dijego Simeone simbol Madriđana, pošto su njegove trenerske minijature omogućile Kolćonjerosima da prođu kroz uzanu stazu Madrigala i opet nabasaju na put što vodi ka Ligi šampiona.

Dobili su crveno-beli Viljareal (2:1) na zatvaranju 30. kola Primere najviše zato što je Argentinac povukao poteze kao da je vičan u kakvoj streteškoj igrici. Dok mu se ekipa mučila na još jednom gostovanju poslao je na teren Anhela Koreu i Sesara Aspilikuetu, nešto kasnije Saula Nigesa, a akcija trojice rezervista ispostavila se ključnom u napetoj završnici susreta posle kog je Atletiko opet četvrti na tabeli.

Izabrane vesti

U trenucima kad se činilo da će Žuta podmornica odoleti, Argentinac Korea je dodao loptu Aspilikueti, nekadašnji prvotimac Čelsija bio dovoljno snalažljiv da je doturi do Saula, a vezista posle svega četiri minuta provedena na terenu matirao Filipa Jergensena. Kako se samo obradovao Čolo Simeone... Što zbog izmena, što zbog prve pobede van Metrpolitana posle skoro dva i po meseca koliko je prošlo od slavlja na Los Karmenesu protiv očajne Granade. Nekako je Atletiko preživeo obračun sa ekipom Marselina Garsije Torala i opet je u pol-poziciji da se domogne učešća u elitnoj kategoriji evropskog fudbala. Saul je pronašao idealan tajming za premijerni prvenstveni gol u sezoni, jer Atletiko sad ima dva boda više od Bilbaa, osam kola pre kraja.

Da će ovo biti veče igrača iz drugog plana u sastavu crveno-belih (mada su igrali u plavo-beloj, retro, garnituri) nagovestio je Aksel Vitsel sjajnim pogotkom glavom iz prvog kornera na utakmici posle ubacivanja Rodriga Rikelmea. Iako su reflektori bili upereni ka oporavljenom Antoanu Grizmanu i u poslednje vreme raspucanom Memfisu Depaju, Belgijanac je „otključao“ meč u kome je tokom prvog poluvremena gost propuštao prilike preko Samuela Lina i Markosa Ljorentea da podeblja prednost.

Kad to nije uradio, Viljareal ga je kaznio samo što je počelo drugo poluvreme. Učinio je to Aleksander Serlot, već 14. golom u sezoni, posle čega je nastala velika nervoza u taboru favorita. Ionako Atletiko pravi brljotine na gostovanjima (pre ove dobio samo jednu od devet utakmica), činilo se da mu preti još jedan kiks (šanse propuštao Alvaro Morata), ali najbolji pojedinac kluba već duže od deceniju je Dijego Simeone i ponekad deluje da igrači samo moraju da ga slede.

Nacrtaće put do pobede.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)

/Navaro 51/

Subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)

/S. Ramos 5/

Almerija - Osasuna 0:3 (0:2)

/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Rafinja 60/

Nedelja

Selta - Rajo Valjekano 0:0

Đirona - Betis 3:2 (1:1)

/Dovbik 36, 65, Stuani 90+2 - Vilijan Žoze 45+4, 76/

Alaves - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Paćeko 59/

Real Madrid - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Rodrigo 8, 73/

Ponedeljak

Viljareal – Atletiko Madrid 1:2 (0:1)

/Serlot 50 – Vitsel 9, Saul 87/



 


tagovi

Saul NjigezDijego SimeonePrimeraAtletiko MadridViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara