©Reuters
©Reuters

Istanbul na nogama: Žorž Žesus preuzeo Fenerbahče

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.06.22. | 10:35

Ugovor na godinu dana

Istanbul je na nogama. Legendarni portugalski trener Žorž Žesus preuzeo je Fenerbahče. On je sinoć sleteo u Istanbul, a jutros je i zvanično promovisan u šefa struke. Tamošnji mediji pišu da je ugovor potpisan na godinu dana, bez dodatnih opcija. Dakle, ukoliko sve bude išlo kako treba, dve strane će sesti za sto i pregovarati o novom ugovoru.

Turski gigant po svaku cenu želi da prekine crni niz od čak osam uzastopnih godina bez šampionskog trofeja, a Žesus takve izazove najviše voli. Tokom trenerske karijere osvojio je 16 trofeja sa ukupno 12 timova koje je predvodio. Fenerbahče je 19 puta bio prvak Turske, ali poslednji put sada već davne 2014. godine. U međuvremenu šampioni su bili Galatasaraj, Bašakšehir, Bešiktaš i konačno Trabzon, tako da se veruje da je došao trenutak i da se popularni Kanarinci vrate na tron.

Izabrane vesti

Žesus je u decembru prošle godine okončao svoj drugi mandat na klupi Benfike, koji je bio daleko manje uspešan nego prvi, tokom kog je osvojio tri titule, pet Liga kupova, jedan Kup Portugalije i dva puta igrao finale Lige Evrope. Nakon toga je vodio Sporting, Al Hilal i Flamengo.


tagovi

Žorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara