Iz Nemačke pružili ruku spasa Marku Grujiću

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 19:16

Povratak u Bundesligu postao opcija u finišu prelaznog roka

Marko Grujić (27) na kašičicu dobija šansu kod Serđa Konseisaoa u Portu, a sigurno ne bi lako preboleo ako se ne nađe na spisku Dragana Stojkovića za Nemačku, što implicira da bi moglo da se dogodi ukoliko se nešto pod hitno ne promeni.

'Znakovi kraj puta', dakle, jasni su kao dan: za Grujića bi najbolje bilo da promeni klub i u narednih šest meseci dokaže i pokaže selektoru da mu je mesto među 23 putnika na EURO. A ruku mu pruža - Štutgart!

Izabrane vesti

Kako večeras javlja jedan od vodećih reportera nemačkog Skaja - Patrik Berger, Švabe imaju ideju da angažuju srpskog vezistu pre kraja zimske pijace. Dva kluba navodno su već stupila u kontakt, s tim što postoje određene razlike u razmišljanju nemačke i potugalske strane. Štutgart bi šestomesečnu pozajmicu s opcionim otkupom, dok bi Porto trajnim transferom pokušao odmah da zaradi.

Grujić je ove sezone na terenu proveo tek 196 minuta u ligi i 17 u Ligi šampiona. Konseisao očito ne računa ozbiljno na njega, dok bi Sebastijanu Henesu bio od velike koristi. Štutgart igra jednu od najbolji sezona u ovom veku, bori se za Ligu šampion, a na mestu zadnjeg veznog nema samo dvojicu igrača - Anđela Štilera (došao da odmeni Vatarua Enda) i iskusnog Atakana Karazora.

Imajući u vidu da Henes uglavnom forsira formaciju 4-2-3-1, Karazor i Štiler su preopterećeni. Ovaj prvi odigrao je svaki meč od početka sezone, Štiler propustio samo jedan zbog bolesti. Pravih alternativa nema i srpski vezista koji po stilu igre i građi dosta podseća na Karazora, bio bi pun pogodak za slavni klub. U tom nema sumnje.

Podsetimo, Marko Grujić već ima iskustvo igranja u Bundesligi. Statistički gledano, to mu je bio čak i najbolji period karijere. Dok je nosio dres Herte (54 utakmice kao pozajmljeni igrač Liverpula) postigao je devet i namestio tri gola.

Klub iz Berlina u dva navrata je pozajmljivao nekadašnjeg vezistu Crvene zvezde i za to platio ukupno 3.000.000 evra. Kasnije ga je Porto otkupio od Redsa za 9.000.000.

Za sada nema informacija koliko bi Štutgart moglo da košta angažovanje srpskog reprezentativca.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara