Semafor na stadionu i Vizeli nije mogao da podrži dvocifren broj datih golova
Semafor na stadionu i Vizeli nije mogao da podrži dvocifren broj datih golova

IŽIVLJAVANJE! Portugalci vodili 9:0 na poluvremenu, takmičili se ko će dati gol makazicama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 00:03

Trener morao da izvede dvojicu najboljih na poluvremenu, a semafor nije mogao da isprati dvocifren broj datih golova

Nije tajna da su Portugalci sila u fudbalu, kao što svi znaju i da Lihtenštajn pripada svetu fudbalskih Liliputanaca. Iako se poslednjih godina kaže „da svako igra fudbal“, to se baš i ne može reći za mladu reprezentaciju malene kneževine ušuškane između Švajcarske i Austrije.

U kvalifikacionom meču za EP, mlada selekcija Portugalije je večeras ponizila vršnjake iz Lihtenštajna pobedivši ih sa 11:0 što je rekordan trijumf u istoriji te reprezentacije. Još brutalnije zvuči da je na poluvremenu rezultat bio 9:0!

Izabrane vesti

Portugalci su se iživljavali na autsajderima u prvih 45 minuta i takmičili se ko će dati lepši gol pa su pokušavali (i uspeli!) da pogode i makazicama.

Ekipa selektora Rui Žorža je sastavljena uglavnom od mladih zvezda tri najveća kluba Porta, Benfike i Sportinga plus nekim internacionalcima poput Fabija Silve kojeg su Vulvsi platili preko 40.000.000 evra, letošnjeg Arsenalovog pojačanja Nunja Tavareša i nekolicine igrača iz slabijih domaćih klubova.

Sa druge strane su ekipu Lihtenštajna čine igrači Vaduca koji igra drugu ligu Švajcarske plus anonimusi iz amaterskih klubova Lihtenštajna, Švajcarske i Austrije. Koliko Lihtenštajn ima skromne fudbalske resurse govori i podatak da je njihova mlada reprezentacija do 2019. godine imala niz od čak 59 izgubljenih utakmica uz gol-razliku 17:232. Večeras su zabeležili jedan od najtežih poraza...

Portugalci su u prvom poluvremenu bili brutalni. Posebno su gladni golova bili Benfikin napadač Gonsalo Ramos i Vulverhemptonova mlada zvezda Fabio Siva. Ramos je za poluvreme dao četiri gola, a Fabio Silva upisao dva gola i dve asistencije. Pogotovo je Ramos bio inspirsian da postigne gol makazicama. Kod svog trećeg, a portugalskog šestog je makazicama pogodio prečku ali je u nastavku akcije iz odbitka ubacio loptu u mrežu. Ono što mu nije uspelo tada, jeste u 39. minutu kada je makazicama dao svoj četvrti gol na meču.

Selektor Rui Žorž je posle 9:0 rešio da na poluvremenu izvede iz igre razgoropađeni tandem, a Portugalci su malo prikočili u drugom delu igre... Dali su još dva gola, pa je semafor na stadionu u Vizeli morao da doživi improvizaciju i da se posle 10. i 11. gola lepi beli flaster u obliku broja jedan jer semafor nije predviđen za dvocifren broj datih golova...

Portugalska publika je imala milosti pa je svaka izmena u reprezentaciji Lihtenštajna nagrađena aplauzima, a cela ekipa je na kraju dobila ovacije zbog želje da igraju i da se bore.


tagovi

mlada reprezentacija PortugalaFabio SilvaLihtenštajn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara