©AFP
©AFP

Jarčevi pokazali rogove, ništa od klupskog rekorda Torupove zahuktale mašine

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 17:39

Keln prekinuo Augzburgov niz od četiri uzastopne pobede u Bundesligi - 1:1

Augzburg je reprezentativnu pauzu dočekao u seriji od četiri uzastopna trijumfa u Bundesligi. Tokom prošle nedelje je bio ubedljiv i u prijateljskoj utakmici sa Grojter Firtom (4:1), a danas je Augzburg Arena iščekivala postavljanje novog klupskog rekorda. Međutim, on se nije dogodio zahvaljujući upornom Kelnu, koji očigledno nema nameru da se tako lako odrekne bundesligaškog statusa. Jarčevi ni sedmi put uzastopno nisu pobedili u prvenstvu, ali su došli do boda koji ih je ostavio na isto toliko udaljenosti od Majnca i pozicije koja garantuje učešće u plej-autu za opstanak u najvišem rangu takmičenja - 1:1 (1:1).

Ekipa Džesa Torupa je imala više izglednih šansi, posebno u poslednjih pola sata utakmice, kada je ušla u rizik i pokušala da dođe do trijumfa. Ipak, domaći su zakazali u realizaciji, mada su na kraju imali i sreće što gosti nisu uspeli da iskoriste nekoliko prilično situacija da realizuju opasne kontranapade. Vrlo dobar pred svojim golom bio je i Marvin Švabe, koji je utakmicu okončao sa četiri uspešne intervencije.

Izabrane vesti

Postizanju oba gola na utakmici kumovale su loše reakcije poslednjih linija dva tima. Kelnova odbrana je u 18. minutu dozvolila da primi gol bukvalno iz auta. Mada se mora odati priznanje igračima Augzburga za organizaciju akcije. Kevin Embabu je bacio aut čak pred gol kratke pasove su razmenili Filip Tic i Ruben Vargas, a iz drugog plana je naleteo Arne Majer i preciznim udarcem je poslao iza leđa nemoćnog Marvina Švaba.

Sjajni Majer je uz Švabea bio najzapaženiji igrač utakmice. Odlično je komandovao igrom svog tima, pokrio je gotovo sve delove terena na protivničkoj polovini i poslao veliki broj upotrebljivih lopti za svoje nepadače, a posebno za Filipa Tica, koji nijednu izglednu situaciju pred protivničkim golom nije uspeo da realizuje.

Kelnova odbrana je u kobnoj akciji bukvalno posmatrala kako se protivnički napadači dodaju pred njenim golom i dolaze do vođstva, ali joj se 15 minuta kasnije pošteno odužili domaći defanzivci. Augzburgovi štoperi su pravili ofsajd na centru igrališta i to u trenutku kada su gostujući napadači bili na svojoj polovini. Otvorila se kontra dva na jedan, Sargis Adamjan je nesebično uposlio Davija Zelkea na drugoj strani peterca, a ovaj poslao loptu iza leđa Fina Damena.

Torup je pokušavao da razmrda svoju ekipu izmenama u završnici meča, u samoj završnici su zaigrali i Pep Bjel i Sven Mičel, ali do promene rezultata nije došlo.


BUNDESLIGA - 27. KOLO

Subota

Borusija Menhengladbah – Frajburg 0:3 (0:1)

/Gregorič 7, Rol 47, Doan 57/

Bajer Leverkuzen – Hofenhajm 2:1 (0:1)

/Andrih 88, Šik 90+1 – Bajer 33/

Ajntraht – Union Berlin 0:0

Lajpcig – Majnc 0:0

Verder Bremen – Volfzburg 0:2 (0:1)

/Lakroa 45+4, Majer 84/

Bajern Minhen - Borusija Dormtund 0:2 (0:1)

/Adejemi 10, Rajerson 83/

Nedelja

Augzburg - Keln 1:1 (1:1)

/Majer 18 - Zelke 33/

17.30: (1,27) Štutgart (6,25) Hajdenhajm (9,50)

19.30: (1,70) Bohum (3,60) Darmštat (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marvin Švabe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara